Обратно към категорията

Близо 100 стека контрабандни цигари са иззети при акция на полицията

   

Близо 100 стека контрабандни цигари са иззети при акция на полицията

новините от полицията
в Сливен. На 20 август в хода на специализирана операция по пресичане на незаконната търговия с тютюневи изделия служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ са извършили проверка в частен имот в град Сливен.  Жилището е обитавано от 43-годишната М.П.. При извършените процесуално-следствени действия полицейските служители са намерили и иззели 19 900 къса цигари без акцизен бандерол от марките „Премиум“ и „Карелия слим“. По случая е започнато бързо производство. 
 
Криминалисти на РУ-Сливен са задържали 27-годишен мъж от град Котел за извършен грабеж. Полицейските служители започват работа по случая на 17 август след постъпило заявление от 70-годишна жена за извършен спрямо нея грабеж. Тя е била нападната на 16 август, около 21,15 часа в района на кооперативния пазар в град Сливен. Отнета й е дамска чанта със сумата от 400 лева, мобилен телефон и лични вещи. След проведени незабавни оперативно-издирвателни действия служители на РУ-Сливен са установили и задържали 27-годишния Х.И. от град Котел. Част от инкриминираните вещи са предадени. Работата по досъдебното производство продължава. 
 
В РУ-Сливен са образувани две бързи производства за управление на нерегистрирани моторни превозни средства. В 05,15 часа, на 20 август, на булевард „Банско шосе“ полицейски екип е спрял за проверка лек автомобил „Форд Галакси“, без регистрационни табели, управляван от 26-годишния Я.И. от град Ямбол.  В 21,00 часа на булевард „Цар Симеон“ е  извършена проверка  на лек автомобил „БМВ“, управляван от Н.А. на 18 години от град Сливен. При проверката се установява, че Н.А. е неправоспособен и управлява нерегистрирано МПС.  
 
46-годишна жена е подала заявление за кражба от дома й в град Сливен. За времето от 09,00 до 14,00 часа на 20 август неизвестен извършител е проникнал в дома й през незаключена входна врата. По данни на заявителката от жилището е открадната парична сума в размер на 9200 лева и златни накити. Извършен е оглед, предприети са процесуално-следствени действия. По случая в РУ-Сливен е образувано досъдебно производство.  
 
Петима са задържани, иззети са 8 музикални уредби при операция на РУ-Сливен  по опазване на обществения ред. Акцията е осъществена на 18 и 19 август на територията на квартал „Надежда“ в град Сливен. Посетени са 27 сигнала за нарушаване на нощната тишина. Проверени са 168 лица и 93 превозни средства. Съставени са 26 акта, 14 фиша и 17 протокола за предупреждение. Задържани а срок от 24 часа са петима мъже, отказали да изпълнят полицейско разпореждане. Разкрити са 4 кражби, започнато е едно бързо  производство за управление след употреба на алкохол. Не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред. 
 
Твърдица: На 20 август в РУ-Твърдица е започнато бързо производство за кражба на домашно животно в град Шивачево. 28-годишният Н.П. на 19 август, около 22,00 часа, е извършил кражба на един брой домашно животно-прасе, собственост на 50-годишна жена. Щета е на стойност около 400 лева.  Н.П. е задържан за 24 часа. 
 
 
21. 08. 2018 г.РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕНПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!