Обратно към категорията

МАСКИРАНИ НАХЛУХА В РОЖЕНСКИЯ МАНАСТИР. ЗАВЪРЗАЛИ СВЕЩЕНИКА

   

МАСКИРАНИ НАХЛУХА В РОЖЕНСКИЯ МАНАСТИР. ЗАВЪРЗАЛИ СВЕЩЕНИКА

Маскирани мъже нахлуха тази нощ в Роженския манастир. Четирима нападатели завързали свещеника, който бил сам в светата обител и започнали да претърсват за антични ценности. Единственото, с което си тръгнали обаче е телефонът на свещеника. Полицията започна издирването им още снощи.

Около 20 часа снощи крадци са нахлули в Роженския манастир - завързали са свещеника и са започнали да копаят с кирки и лопати в една от стените под иконите. Местна легенда разказва, че в Роженския манастир е скрито ценно имане и документи. Предполага се, че именно това са търсели крадците, защото нищо друго не е откраднато освен телефона на свещеника, за да не може да се обади на телефон 112.

Първоначалната информация за грабеж не се потвърди. В манастира има изключително ценни икони, както и каса за дарения, която обаче е непокътната. Достъпът до светата обител на външни лица е забранен. Продължават разпитите и огледите.

Разследващите полицаи снощи са направили оглед на сградата. Кметът на Сандански Кирил Котев каза, че има следа, по която се работи и очаква съвсем скоро да стане ясно кои са крадците. В Роженския манастир има камери, които са заснели лицата на двама от извършителите на обира.











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!