СИГНАЛ ОТ А. НИКОЛОВ: ОГРОМЕН КЛОН ПАДНА В ДВОРА НА ДЕТСКА ГРАДИНА В ЯМБОЛ. РОДИТЕЛИ ЧАКАТ ОТГОВОРИ ОТ КМЕТА, ДО КОГОТО ИМА ПОДАДЕН СИГНАЛ


11/10/18 16:27:11коментари:0Огромен клон падна в двора на детска градина в Ямбол
снимки
Родители чакат отговор - по чия вина се е стигнало до тази престъпна небрежност; кой носи отговорност за контрола и безопасността на детските площадки и съоръженията; изрядно ли е всичко в детска градина "Валентина"; трябва ли да стане инцидент, за да се вземат мерки?! 

Публикуваме сигнала до кмета на Ямбол, без съкращения и редакторска намеса:

ДО   Г-Н  ГЕОРГИ СЛАВОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ЯМБОЛ

 

СИГНАЛ  

От АЛЕКСАНДЪР НИКОЛОВ

Уважаеми Г-н  Славов,

Баща съм на две деца на 1г.и на 3 г. които посещават ЦДГ“Валентина“ гр.Ямбол.На 9.10.18 около 16.10 ч. отидох да взема двете си деца на 1г и 3г от  градината. След като вече бях взел малкото си дете от сградата на яслата, се насочих към сградата на детската градина, преминавайки през детската площадка, между двете сгради носейки дъщеря си на ръце.

Неочаквано, до нас на няколко метра се стовари сух клон от високо дърво с дължина няколко метра и диаметър 10-15 сантиметра.

Клонът падна в зоната на площадката, където е разположен пясъчник на децата от група „Гъбка” (групичката на дъщеря ми). В този момент вече имаше изведени деца на съседната площадка под същите тези дървета, които представляват потенциална заплаха за тях.

Потърсих директорката веднага, но тя вече беше напуснала детското заведение, което беше преди 17.00 ч.

На следващия ден 10.10.18 г. в 9.30ч. сутринта, когато отидох в градината, падналите клони все още не бяха почистени.

Отидох в кабинета на директор Колева, за да потърся обяснение за инцидента и защо е допуснато това да се случи. Логичен и ясен отговор на въпроса ми „Защо падат тежки и големи клони върху децата” не получих. Получих несвързани обяснения като: „не може да се влезе с техника в двора” , „почиствали колкото можели”, „боядисвали стените със собствен труд”, „било много поддържано”,  „падането на големи сухи клони било събитие, които те не могат да предвидят” и т.н.

Директорката така и не потвърди, че са взети всички необходими мерки и предприети действия да се почистят всички сухи клони на територията на детската градина. Към този момент не получих и потвърждение, че е планирано падналите вече клони да се почистят.На въпроса „Защо не прекрати извеждането на децата на тази площадка, докато не се отстранят всички опасни сухи клони?”, отговорът на директорката, беше че „на децата им трябва слънце” без да се съобрази, че обстановката навън може да създаде опасност от нараняване за децата.

Прилагам снимки на въпросния клон и искам дебело да подчертая, че с тежестта на този клон и  височината, от която очевидно е паднал,  би могло да се стигне до фатален инцидент.

Г-н Славов,моля за отговор  на следните въпроси:

По чия вина се е стигнало до тази престъпна небрежност? 

Кой носи отговорност за контрола и безопасността на детските площадки и съоръженията?

Има ли документи, които назад във времето ще докажат кога и какви мерки са били предприети, за да се избегнат подобни инциденти?

Изрядно ли е всичко останало в целодневна детска градина „Валентина” и в безопасност ли са децата ни?

Има ли други събития, които са оставени на „случайността” и кои са те, както твърди директора за падането на въпросния клон?

Трябва ли да има детска кръв по площадката, за да се вземат мерки?

Моля да се назначи проверка за безопасността на съоръженията и общото състояние на детска градина „Валентина“.

 

Моля, в законовите срокове да се вземе решение по подадения от мен сигнал и да се пристъпи към отстраняване на допуснатите нарушения  за да се осигурят безопасни условия за пребиваването на децата в детската градина.КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Честит празник, Ямбол! Носете в сърцето си родното място, родния дом, близките хора!

На Видовден – излизат наяве всички сторени злини

Едни от най-добрите български рок-групи на Джулай морнинг край язовир Жребчево

В САЩ са обезпокоени: Българите ги смятат за по-голяма заплаха от Русия


Най-коментирани новини

Лишават малките населени места от пощенски станции

В САЩ са обезпокоени: Българите ги смятат за по-голяма заплаха от Русия

"ПРАЗНИЧНО": В ДЕНЯ НА ЯМБОЛ РЕКА ТУНДЖА ОТНОВО СМЕНИ ЦВЕТА СИ...

ВиК авариите на 17 юни


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ