Обратно към категорията

Официално откриха обновения вход на Градската градина в Сливен

   

Официално откриха обновения вход на Градската градина в Сливен

Многоцветна плоча, изписана с части от патриотични стихове днес официално посрещна посетителите на Градския парк в Сливен. Тя е дело на младите художници от Национална художествена гимназия ,,Димитър Добрович”.
По време на откриването заместник – кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова поздрави организаторите и участниците в проекта. Тя използва случая да изрази радостта си от преобразяването и вдъхването на живот на едно от любимите на всички места в града, в цветно младежко пространство на открито.
Талантливите младежи от група „Монолог” при Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” забавляваха публиката с разнообразната си музикална програма.
На събитието присъстваха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, секретарят на Общината Валя Радева, ръководството и учителският колектив на гимназията, ученици и граждани.
Сливен участва в проекта ,,_The Spot” по инициатива на учители и ученици от Национална художествена гимназия ,,Димитър Добрович”.
Предложения за визията на плочата и облагородяването на пространството около нея се събираха през лятото от жителите на града под Сините камъни, които представяха конкретни мнения и идеи.
Идеята се осъществява за първи път в България. Проектът се ръководи от сдружение „BG Бъди активен”, с финансовата подкрепа на Coca Cola Fondation.











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!