Обратно към категорията

Отложиха делото срещу граничарите, обвинени за убийството на бракониер от Турция

   

Отложиха делото срещу граничарите, обвинени за убийството на бракониер от Турция

+видео
Бургаският районен съд отложи делото, образувано по поръчка на Турския наказателен съд, в което показания трябваше да дадат четирима български граничари.  Те са обвинени от турската страна за смъртта на турски рибар край Резово през 2008-а година. Делото беше отложено, за да се приложат към него пълният обем от писмени доказателства с цел да се осигури правото на защита на българските гранични служители. Делото ще се гледа отново на 9 ноември. 
Междувременно над 200 души се събраха пред Съдебната палата в Бургас на митинг в защита на четиримата граничари. След края на заседанието те бяха посрещнати с аплодисменти от събралите се в тяхна подкрепа жители на Бургас.
 „Радвам се, е има толкова будни българи. С общи усилия ще постигнем това, което всички очакваме, а то е оправдателна присъда или прекратяването на делото. Ние всички сме си свършили нашата работа, това е бил нашият дълг, опазили сме държавните граници и тези на ЕС Благодаря на всички, които застанаха зад гърба ни и продължават да ни подкрепят“, каза Михаил Цонков, обвинен за смъртта на турски бракониер, нарушил морската ни граница край Резово. 
 
Още подробности тук: 












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!