Обратно към категорията

Откриха Център за социална рехабилитация и интеграция в Сливен

   

Откриха Център за социална рехабилитация и интеграция в Сливен

+снимки
По повод Международния ден на незрящите и Деня на добротата, Община Сливен инициира откриването на Център за социална рехабилитация и интеграция в кв. ,,Република”. Лентата прерязаха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, кметът Стефан Радев и директорът на Центъра Пепа Димова.
По време на откриването кметът Стефан Радев заяви, че Центърът е продукт на желанието и усилията на Общината за подобряване на средата и възможностите за хората в неравностойно положение в град Сливен. Той допълни, че се предвижда осъществяването на редица проекти, които предстои да стартират.
,,Преди година и половина тази сграда беше руина и въпреки оскъдния бюджет, с който разполагахме, тя се превърна в радост за окото. Надявам се и хората, които ще се възползват от предоставените услуги да бъдат удовлетворени от направеното, което ще им помогне да създадат социални контакти в една по-привлекателна среда”, заяви кметът Радев.
Своите благодарности към всички, участвали и спомогнали проектът да се осъществи изказа и директорът на Центъра Пепа Димова. Тя подчерта, че идеята за осъществяването му е дългогодишен труд, който е факт, благодарение на усилията на общинското ръководство и Областна администрация – Сливен.
Музикален поздрав към присъстващите отправиха малчуганите от ЦДГ ,,Теменуга”. Молитва за здраве отслужи Протосингелът на Сливенска митрополия отец Евгений Янакиев.
На откриването присъстваха още заместник – кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, експерти от Общинска администрация, граждани и гости.
Ремонтът на сградата и доставката на оборудването са осъществени по два проекта, които са одобрени и спечелени от Община Сливен. Сградата е изцяло ремонтирана през 2017 г. по проект „Красива България“ на Министерство на труда и социалната политика. В началото на 2018 г. Община Сливен кандидатства и подписа договор за съвместна дейност по проект към Фонд „Социална закрила” на МТСП за доставка и монтаж на обзавеждане и оборудване. Стойността на строително-монтажните работи е 134 хил. лв., а закупеното оборудване и обзавеждане е на стойност 26 хил. лв.
Центърът отговаря на европейските критерии за равнопоставен достъп до качествени социални услуги за широк кръг потребители. Сградата е предоставена на Общината Областна управа с договор за безвъзмездно управление. След извършения ремонт, тя разполага с кабинет по готварство, кабинет по зрителна рехабилитация, психомоторна зала за деца, зала за двигателна рехабилитация, помещение за масаж, съблекални и многофункционална зала.
Ще бъде предоставяна подкрепа за индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност на лица с различни по вид и степен увреждания. Основна цел в дейността на Центъра е откриване и надграждане на ресурсите от знания, умения и нагласи за успешна житейска, професионална и творческа реализация на хората с увреждания.
 
Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!