Обратно към категорията

ОТЛОЖИХА ДЕЛОТО НА ФЕРМЕРИТЕ ОТ БОЛЯРОВО СРЕЩУ БАБХ

   

СЪДЪТ ОТЛОЖИ ДЕЛОТО НА ФЕРМЕРИТЕ ОТ БОЛЯРОВО СРЕЩУ БАБХ

+ВИДЕО 
Административният съд в Ямбол отложи второто дело на фермерите от Болярово Ана и Тодор среду Българската агенция по безопасност на храните. Стопаните атакуват законността на заповедта от 18 юли 2018 за отрито огнище на чума по дребните преживни животни и евтаназирането на стодото им.
Защитниците на Ана и Тодор поискаха към делото да се представят от Агенцията по храните оригиналните документи, свързани с откриването на болестта, изледването на пробите и легитимността на лабораториите.
В съдебна зала адвокат Чакърова заяви, че не е спазена процедурата по издаване на първата заповед за евтаназиране на стадото. По думите й, документът издаден от БАБХ трябва да се изготви въз основа на заповед от министъра на земеделието и храните, а такава лиспвала.
Административният съд отложи делото за 12 декември 2018 от 10:00 и даде 7 дневен срок за внасяне на становища от двете страни и внасяне на необходимите доказателствени материали. Какво коментираха Ани и Тодор от Болярово, както и хора които ги подкрепят веднага след края на делото, може да видите от репортаж на 999.














Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!