Обратно към категорията

Деца казаха "СТОП!" на войната по пътищата

   

Деца в Ямбол казаха "СТОП!" на войната по пътищата

Във връзка с приоритетните задачи, стоящи пред нашето общество за намаляване на жертвите от пътнотранспортни произшествия, Ямболската червенокръстка организация продължава да реализира дейности за превенция на пътния травматизъм, като се фокусираме  върху най – уязвимите участници в движението по пътищата -  децата. Темата е особено актуална с настъпването на есенно-зимният период, характерен с тежки пътнотранспортни произшествия с много ранени и загинали хора. В предвид спецификата на обстановката и необходимостта от ранна превенция,  от 1 ноември 2018г. на територията на област Ямбол е в ход Акция „Зима“, която БЧК - Ямбол осъществява съвместно с ОД на МВР, сектор “Пътна полиция“, съответните Районни полицейски управления и с участието на инспектори от Детска педагогическа стая.
Мотото, което обединява усилията ни е: „СТОП! Децата са с предимство“.
По този повод специалист от секретариата на Областния съвет на БЧК – Ямбол проведе открити уроци по пътна безопасност в детските градини „Радост“ - с. Бояджик и „Роза“ - с. Роза, община Тунджа. Под формата на забавни ролеви игри и викторина, децата на възраст между 3 и 6 години се запознаха с основните правила за безопасно поведение и движение на пътя, като се използваха изработени от учителите макети на светофари, автомобили и пъзели. На открития урок, проведен в детската градина в с. Роза се включиха активно и родителите.
За финал, всички деца с помощта на техни учители, представителите от РПУ - Тунджа и Детска педагогическа стая, демонстрираха преминаване през пешеходна пътека при спазване на правилата за пътна безопасност.
Всички деца получиха като подарък от БЧК светлоотразители и образователни игри на тема пътна безопасност.
Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност към г-жа Стела Николова, директор на детските градини, за оказаното съдействие, на учителите за подкрепата по време на активната работа с децата и на инспекторите от РПУ – Тунджа и Детска педагогическа стая за професионализма, вниманието и отдадеността към децата и грижата за тяхната безопасност.     
 
Информация и снимки: ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК - ЯМБОЛ 
 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Страхил 16.11.2018 14:58

Случва се децата в автомобил на светофара да питат: -- Татко, защо ти и аз сме закопчани с предпазен колан, а чичкото полицай в колата до нас не е?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!