Обратно към категорията

ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО В ТЕНЕВО

   

ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО В ТЕНЕВО

+снимки
Деца, педагози и родители от Детска градина „Кольо Тенев“, съвместно с екипа на Народно читалище „Просвета 1910“, с. Тенево, отпразнуваха заедно Деня на християнското семейство.
Това не бе шумен празник, а просто ден, в който припомнихме на децата и на себе си за изконните християнски принципи- да уважаваме родителите си, да не крадем, да искаме прошка и разбира се да прощаваме, когато някой до нас сгреши.
В  ценностната система на българина семейството е заемало главно място, затова  на празника бяха поканени  и родителите на децата. “Няма път, който да не започва от бащината къща”, казват мъдреците. Пак  от нея започва и пътят към църквата, вярата и доброто, затова и нашият съвет към родителите бе всеки от тях да заведе своето дете в храма, за да благодарим и да поискаме здраве за семействата си.
Заедно изгледахме филм за Въведението на Малката Мария в храма, чухме песничките на децата за семейството, насладихме се на прекрасните стихове за вярата в християнските добродетели.
Чрез богатството на българските народни приказки показахме  на децата, че доброто се възпитава, и че е важно да пораснат добри деца.
Песента „Я кажи ми облаче ле бяло“ бе в края на празника, като един силен емоционален  финал на едно истинско християнско тържество.
 
Нели Ройдева
Секретар на НЧ „Просвета 1910”, с. Тенево
 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!