Обратно към категорията

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ВЕЧЕР ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СОЦИАЛНО КАФЕНЕ В СЛИВЕН

   

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ВЕЧЕР ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СОЦИАЛНО КАФЕНЕ В СЛИВЕН

Благотворителна вечер под надслов ,,Мило сърце” се проведе тази вечер в Сливен. С нея официално беше поставено началото на дарителска кампания за откриване на Социално кафе в кв. „Младост“. В него ще бъдат социално приобщени, чрез заемане на работни места, лица с увреждания.
 
,,Искам да благодаря на Камелия Грозева за благородното дело, на което се е посветила вече толкова години, влагайки цялата си енергия и сърце. Длъжници сме на хората в неравностойно положение”, заяви по време на откриването кметът Стефан Радев. Той подчерта, че община Сливен има развита мрежа от социални услуги и припомни, че неотдавна беше открит Центърът за социална рехабилитация и интеграция в кв. ,,Република”, като в момента се работи по още един социален проект, каза още кметът.
 
Кампанията, чието лице е поп певеца Дичо стартира през месец октомври със закупуване на картички, изработени от лицата с увреждания и разпространени от доброволци на Общински ученически съвет. В нея се включи с финансова помощ и Община Сливен.
 
По думите на председателя на Фондация ,,Милосърдие” Камелия Грозева, която е и основен двигател на кампанията, се предвижда кафето да отвори врати през месец май, 2019 г. Тя изказа благодарността си към всеки, участвал в благородното начинание.
 
В програмата на вечерта със свои изпълнения участваха Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Вокална група ,,Славейче” при ОУ ,,Христо Ботев” и Театрална група „Класика”.
 
На събитието присъстваха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, заместник – областните управители Камен Костов и Димитринка Петкова, заместник – кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, секретарят на Общината Валя Радева, родители, учители и ученици.
 
 Кампанията ще продължи до 30 април, 2019 г. и всеки, желаещ може да подкрепи каузата чрез различни дарения, като посети Благотворителния базар и направи покупка в Дневния център на ул.“Ген.Скобелев“ № 3 или да Преведе средства по сметка: BG25 TEXI 9545 1005 8511 00 Тексим банк – Сливен.
 
Организатори са Фондация „Милосърдие“, с подкрепата на Младежки дом Сливен, Общинския ученически съвет и Обществен дарителски фонд - Сливен. Тя протича под егидата на кмета на община Сливен Стефан Радев.
 
Вечерта продължи с благотворителен търг на сувенири, предмети, бижута и др.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Камелия Грозева 07.12.2018 20:25

Благодаря Ви за точното отразяване на събитието.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!