Оградата с Турция пак падна


06/12/18 09:19:11коментари:0Оградата с Турция пак падна

+снимки
Оградата по границата ни с Турция отново е компрометирана, става ясно от снимки, публикувани в социалните мрежи от народния представител от БСП Николай Цонков. Кадрите са от 4 декември. Паднала ограда на 12 км от Малко Търново, в местността Дълбокия дол - с този лаконичен текст депутатът онагледи поредното срутване на скъпоструващото съоръжение.
На снимката се вижда и паднала стълба. Предполага се, че тя е използвана при нелегалното преминаване на хора през границата на България.
Цонков уточни, че снимките са му изпратени от местни жители. Червеният депутат смята да се обърне към областния управител, защото вече има сигнал в прокуратурата за оградата.
На няколко пъти съоръжението пада, като обяснението на управляващите беше, че това се случва заради "метеорологични условия" - дъждове, порои, свлачища.
Това е и обяснението за новия проблем - пороят, който се изсипа на 28 ноември.
"Има средства за ремонт, вече се работи по него, а докато не бъде възстановена, граничари ще дежурят по 24 часа на мястото", обясни Валери Симеонов от Обединени патриоти.
Симеонов потвърди, че снимките са реални, но настоя, че това не означава, че оградата е построена зле.
"Никой не може да гарантира, че това няма да се повтори", призна той и допълни, че при природната стихия порой понякога има и човешки жертви.
"Оградата не е направена около "Александър Невски" на жълтите павета, а на изключително пресечен терен", отсече още доскорошното вице.
При последните дъждове са паднали около 30-40 метра от оградата в местността Дълбок дол.
"На 28 ноември се наводни Одрин, дъждът се е изсипал точно в този участък и това изтичане на огромни количества вода е предизвикало отнасяне на пътища, помитане на чакъл, на дървета", обясни още Симеонов.
Управляващото мнозинство включи оградата в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност, а снимането и приближаването до нея бе забранено. Ремонтът на оградата вече става без конкурс, за да можело поправките да се правят по-бързо.
В края на миналата година пък червеният депутат Елена Йончева направи филм, в който показа, че преминаването на защитното съоръжение не било проблем за бежанците.
 
Източник: dnes.bg
 КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


За броени часове служители от РУ Ямбол задържаха извършител на грабеж

Мъж заплаши с нож служителка на бензиностанция в Ямбол. Откраднал пари, цигари и лотарийни билети

Криминалисти на РУ-Сливен задържаха двама телефонни измамници от ямболско

Мария Косева – Кабиле: Хубавата маска е голямо въображение, търпение и парченце любов


Най-коментирани новини

ГРАЖДАНИ: ВЪЗМУТЕНИ СМЕ! ОБЩИНАТА УНИЩОЖАВА ЗДРАВИ ДЪРВЕТА В ЯМБОЛ!

АКТУАЛНО: Безумни изисквания заради прането на пари вбесиха бизнеса

В Бургас: Пак премахнаха незаконен бивак на роми от Сливен и Ямбол

КАТ започва засилени проверки на автобусите и товарните автомобили


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ