Обратно към категорията

Пчеларите излизат на протест

   

Пчеларите излизат на протест

Пчелари от цяла България излизат днес на протест пред Министерство на земеделието. Недоволството на бранша е свързано с помощите за сектора.
Пред Дарик председателят на Обединен български пчеларски съюз Михаил Михайлов каза: "След четири докладни записки по повод на лошите климатични условия, ниските добиви от пчелен мед на много места, ние искахме схемата за държавно подпомагане de minimis (минимална помощ) да бъде отворена за пчелари, но до този момент това не беше сторено. Това е едно от нашите искания - незабавно да се отвори тази схема за подпомагане на пчеларите поради тези причини. Същевременно искаме заплащане в размер на 40 лева на регистрирано пчелно семейство и то е въз основа на анализ, направен в открито писмо, което се депозира в министерството".
Михайлов припомни, че и миналата годна в края на октомври е имало протест на пчеларите по този повод: "Той беше и с едно друго искане за биологичното пчеларство. Сега сложихме и други допълнителни искания, тоест част от проблемите, които имаме и те се обособиха като пет броя, и то основни, важни. Така че, искането не е само за пари, а и за близка перспектива по отношение на заплащането за опрашването от пчелите".









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 дончо 14.12.2018 12:28

интересното е ,че в общи линии най-често протестиращи хора в България са такива,които получават субсидии и друг вид финансово и социално подпомагане.

 

 

#1 Страхил 10.12.2018 10:08

Много са нагли. През комунистическо, съотношението захар-мед беше едно към 3-3,5, демек сега захарта ако е 1 лев, килограм мед трябва да е максимум 4 лева. Айде, антибиотиците и бензина скъпи, но повече от 5 лева е грехота. След година време ЕС ще спре субсидиите, тогаз ко ши прайте?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!