Обратно към категорията

САГАТА В БОЛЯРОВО: ДЕЛО В АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД И ПРОТЕСТ ПОД ПРОЗОРЦИТЕ НА ТЕМИДА

   

САГАТА В БОЛЯРОВО: ДЕЛО В АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД И ПРОТЕСТ ПОД ПРОЗОРЦИТЕ НА ТЕМИДА

Второ заседание по делото за евтаназиране на животните във фермата на Ана Петрова в Болярово ще се състои на 12 декември в Административния съд в Ямбол от 10:00 часа. Успоредно с това под прозорците на съда ще има протест на хора, подкрепящи фермерите от Болярово.
Обект на делото е заповедта на Областната дирекция на Агенция по безопасност на храните в Ямбол, с която фермата се заличава, а животните трябва да бъдат умъртвени.
Протестиращите ще се съберат, за да обърнат внимание на проекта за поправки в Закона за ветеринарномедицинската дейност, публикувани за обществено обсъждане.
Според предложението стопаните по селата ще бъдат задължени да колят животните си превантивно, ако има съмнения за възникване и разпространение на болест. Клането на животни ще се разпорежда със заповед на директора на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) като предпазна мярка при опасност от възникване на заразна болест, за която има риск от бързо и масово разпространение и причиняване на значителни икономически загуби.
Очаквайте директното ни включване по ТВ 999 и във фейсбук страницата на радио 999.





Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!