Обратно към категорията

Митничари намериха злато в чанта на Капитан Андреево

   

Митничари намериха злато в чанта на Капитан Андреево

Над един килограм контрабандни златни накити откриха при съвместна проверка митнически инспектори и гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево.
 
На 11.12.2018г. на ГКПП Капитан Андреево на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристига автобус с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Пред митническите служители шофьорът и пътниците в автобуса заявили, че не пренасят вещи, стоки, благородни метали или парични средства за деклариране. При извършената проверка се установява, че зад шофьорската седалка, в текстилна чанта, са укрити четири найлонови пакета, съдържащи 90 накита от жълт метал-пръстени, медальони, гривни, синджири и обици. Според експертизата на вещото лице откритите накити са от 14- и 18-каратово  злато с общо тегло 1073.66 грама и са на стойност над 60 000 лева.
 
Контрабандните златни изделия са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!