Ариана Гранде оглави класацията на "Билборд" за албуми със стрийминг рекорд


19/02/19 11:57:44коментари:0Ариана Гранде оглави класацията на "Билборд" за албуми със стрийминг рекорд

Певицата Ариана Гранде оглави престижната седмична класация Топ 200 на "Билборд" за албуми със стрийминг рекорд, съобщи сайтът на изданието. 
По данни на Нилсен Мюзик от новия албум "Thank U, Next" на Гранде за периода на отчитане са продадени 360 000 албумни единици.
Дискът отбелязва най-солидни едноседмични продажби за поп албум от над една година, откакто през декември 2017 г. Тейлър Суифт оглави класацията с 1,24 милиона продадени единици от тавата ѝ "Reputation".
"Thank U, Next" е четвъртият албум на Ариана Гранде, оглавил престижния чарт, и вторият с подобно постижение в рамките на по-малко от шест месеца. С предишната си тава "Sweetener" певицата се позиционира на върха преди пет месеца и 22 дни. Подобен кратък период между два албума на една и съща изпълнителка, заемали първото място, не е отчитан от 1974-1975 г. Тогава Оливия Нютън-Джон успява да покори върха с албумите си "If You Love Me Let Me Know" и "Have You Never Been Mellow" в разстояние на пет месеца и три дни.
С "Thank U, Next" Ариана Гранде отбелязва едноседмичен стрийминг рекорд за поп албум и албум на изпълнителка. От продадените 360 000 албумни единици, 228 000 са еквивалентни единици, равняващи се на 307 милиона аудио стрийминга по поръчка. Така Гранде подобрява рекордите за поп албум на Ед Шийран с ":" (Divide) (126,7 милиона аудио стрийминга по поръчка) и за албум на изпълнителка на Карди Би с "Invasion of Privacy" (202,6 милиона аудио стрийминга по поръчка).
Постижението на Ариана Гранде е впечатляващо, като се има предвид доминацията на хип-хопа в продажбите на албуми в САЩ. От 20-те седмици с най-солиден стрийминг за албум, "Thank U, Next" е единственият проект, който не е в стил хип-хоп.
Второ място при новата подредба с 49 000 продадени единици заема саундтракът към филма "Роди се звезда" с Лейди Гага и Брадли Купър. Следва саундтракът към филма "Бохемска рапсодия" с 48 000 продадени единици.
Челната петица в албумната класация Топ 200 на "Билборд" се допълва от първенеца от миналата седмица Ей Буги Уит Да Худи с тавата "Hoodie SZN" (43 000 продадени единици) и от рапъра Пост Малоун с "Beerbongs & Bentleys" (39 000 продадени единици).
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Един златен, два сребърни и един бронзов медал за малките грации на Ямбол

Петима лекари са обвинени за източване на над 120 хил. лв. от НЗОК

Хванаха шофьор на автобус, превозващ работници, да управлява след употреба на алкохол

Ямболски каратист със сребро от европейското


Най-коментирани новини

Един златен, два сребърни и един бронзов медал за малките грации на Ямбол

Петима лекари са обвинени за източване на над 120 хил. лв. от НЗОК

143 години от Бояджишкия бунт

Попътен вятър към бъдещето в океана на живота, дръзки мореплаватели!


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ