Обратно към категорията

Международен ден на майчиния език в Сливен

   

Международен ден на майчиния език в СливенМладежки дом- Сливен и Младежки общински съвет - Сливен в партньорство със Сдружение „Блян за романтика, цветя и космос” и Сдружение „Жажда за живот”- Сливен организираха днес в зала „Май”на Община Сливен събитие, посветено на Международния ден на майчиния език – 21.02 и посетено от над 150 ученици.
Участници бяха доброволци по програма „Еразъм +” от Испания, Италия, Латвия, Грузия, Украйна, Македония
То е част от проект „МОС-Младежи за откритост и съпричастност II”, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 „Европейска доброволческа служба”. В интерактивните игри по време на срещата, ученици от ПГПЗЕ "Захарий Стоянов", ПГХТ "Акад. Н. Неделчев", ППМГ "Д. чинтулов", ОУ "Юрий Гагарин", СУ "Д. Рохов" бяха изключително активни.
Гост на събитието беше общинския съветник Георги Николаев.
Г-жа Веселина Тонева, учител по български език и литература от ППМГ "Д. Чинтулов" поздрави учениците и им припомни колко добре е да съхраняваме, ценим и обичаме родния си български език.
Езиците са най-мощните инструменти за опазване и развитие на нашето материално и нематериално наследство. Тези, които говорят няколко езика, на практика са по-гъвкави в адаптирането си към различните възприятия, което потвърждава популярното клише, че „всеки нов език е нов свят“.

Всички действия за насърчаване на разпространението на майчините езици служат не само за насърчаване на езиковото многообразие и многоезичното образование, но също так развиват по-пълно съзнание за езиковите и културните традиции в целия свят .
 
 
Връзки с обществеността
Община Сливен









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!