Обратно към категорията

Дует на ямболски общински съветници жално запя във ФБ страницата на депутата Папашимов

   

Дует на ямболски общински съветници жално запя във ФБ страницата на депутата Папашимов

Галин Костов (председател на групата общински съветници на управляващата партия в Ямбол) и Петко Йорданов (директор на Художествената Галерия "Жорж Папазов"- Ямбол) се оказаха доста активни в социалните мрежи. Ако бяха толкова активни и в решаването на проблемите на гражданите, щяхме с удоволствие да ги поздравим.
 
Но преди да започнат да се цупят за написаното в следващите редове, е добре да си спомнят, че медиите са задължени да критикуват и да бъдат коректив на всеки един управляващ/и, защото в противен случай те започват да се самозабравят и това се превръща в епидемия. Това ясно се вижда при охранените местни политици, които започват да си мислят, че всички са им длъжни за нещо. Същите бързо и удобно забравят, че точно те са задължени на гражданите, защото са избрани от тях.
 
Ето и защо се оказаха "сърдити" нашите местни управници Костов и Йорданов, подкрепили и увеличаването на данъците в Ямбол, тегленето на заеми и т.н.
 
Депутата Папашимов се хвали с празник в парка, който е спонсориран от голям производител на вина в областта. Под неговия пост активно се включват Костов и Йорданов, злобно нападайки наред медиите в Ямбол. Празника бил хубав, ама медиите не го отразили. 
 
Галин Костов, получаващ една заплата като директор на ОПУ Ямбол, втора - като общински съветник и трета (вероятно) като верен кметски служител, заявява:
 
Galin Kostov: Абе защо нямаше нито един представител на медия ? Такава цензута в Ямбол никога не е имало. Иначе червената палатка пред моста широко отразена
 

Костов, нито една телевизия или радио не ви е отразила по написани в закона причини. Този празник на виното е организиран от ямболски производител, който рекламира продукцията си под определена търговска марка.
Убедени бяхме, че като хора които представляват закона би трябвало да бъдат запознати с него. Но нека ви обясним.
 
На първо място, електронните медии (в частност радио или телевизия) нямат право да отразяват събития, на които основен спонсор е фирма, без да имат предварителен договор за това. Иначе следват солени глоби. За справка може да се обърнете към СЕМ. Сайтовете не се отнасят към този закон.
 
На второ - ревнали сте в един глас, че никой не ви отразявал и хвалил.
 
Пропускате един важен факт (всъщност доста неща пропускате), че това събитие нямаше да го има, ако не беше въпросният производител на вина. Между другото - уважение към работата на тази фирма, не казваме коя е, но вече знаете защо. Да не забравяме, че дори и общината да е платила за част от това събитие - парите не  вадите от вашите джобове, ами използвате средства на данъкоплатците. 
 
Вие само присъствате във  вашите "ВИП" палатки, опънати специално и само за отбрани гости с охрана и далеч от обикновените хора, за да не ви притесняват с неудобни въпроси. 
 
Трето - отношението ви към медиите няма да коментираме. Заслужили сте си го. 12 години същите медии които нападате, не могат да достигнат до вас. Защото освен приемен ден за граждани, нямате и брифинг за журналисти.  12 години се опитваме да получим от вас информация за това, което правите, ама нейсе. Няма. А ПР-ски съобщения и хвалби от общинския пресцентър са прах в очите на хората. Може би затова имаме толкова много сигнали срещу вашата работа?
 
Но е редно да ви запитаме г-не Костов, защото толкова се натискате да ви отразяваме сега, когато с чужда пита правите помен и пъчите тумбаци пред ямбослките граждани?
 
Иначе без да питате забранихте на ямболските медии да отразяват и да снимат общинските ви сесии, както и не ги допускате в общината за да видят какви ги вършите там?
 
Всичко при вас, Костов, се прави на тъмно и без никаква прозрачност. А кои хора работят на тъмно и скришно Костов и не показват  какво правят  - може би престъпниците ? Намерете по-добро определение, което да отговаря на това. 
 
За палатката която пишете, може би визирате хората които се подписват и събират подписи за референдум срещу над 20 000 000  лв. заем с лихвите, който шефът ви иска да изтегли и ние да връщаме през следващите 12 години?
Всеки гражданин има право на мнение, има право пряко да участва в местното самоуправление. Откъде сте толкова добре осведомен, че всички които се подписват са "ЧЕРВЕНИ"??? 
 
Добре е да отидете на тази "Червена" палатка, да останете там няколко часа и да попитате всеки който се подписва  - "Червен" ли е? Хората ще ви отговорят подобаващо, а може би след престоя ви там ще се наложи да посетите болницата да се прегледате, може да настинете..или нещо друго да ви се случи?
 
Мисловната джунгла на Костов завършва с палец, който гордо се показва из коментарите. Може да го видите в снимките.
 
Списъкът на обидените от липсата на хвалби се допълва и от съветника Йорданов, директор на художествената галерия в Ямбол който също получава поне две заплати. 
 
Нека ви запознаем и с коментарите на Йорданов:
 
Petko Yordanov: Galin Kostov на местните телевизии явно им беше забранено да опитат хубавото винце ,мезетата на Ути и скарите в парка!
 
Petko Yordanov: Празникът беше много хубав! Трябваше национална телевизия да снима ,а не местна.
 
Невероятна дълбока промисъл на съветника директор Йорданов! Явно за него върхът на успешно управление в Ямбол е това да си напълни корема с „хубави мезенца и винце“. 
 
На всеки общински съветник, кмет, депутат или министър на когото съвестта му се намира около пъпа, не трябва да бъде представител на народа, по обясними за всеки причини.
 
Бисерите на господина не спират дотук. Гордо, отново в коментар той допълва :
 
Petko Yordanov: Интересно кой им плаща като ходят да снимат в махалите или пред шатрите с протестни подписки!?
 
Тук, вместо да се чудите кой плаща, вземете разрешете проблемите в махалите и няма да има за какво да се притеснявате. От репликата ви личи това, че хората които живеят в "махалите" на Ямбол са второ качество хора. А вие господа, явно сте се взели за божества, на които всеки трябва да се клани.
 
Не на последно място в бурния дебат се включва и депутата Папашимов, автор на самата публикация
Спираме вниманието ви на следния депутатски коментар:
 
Yulian Papashimov: Празникът беше за хората. Те го оцениха и дълго ще говорят и ще си спомнят за него. Това, че корпоративната местна телевизия не го е отразила не е проблем.
 
Да се смеем ли, да плачем ли..на това корумпирано, опа..корпоративно мнение?!  За г-на Папашимов ни е много интересно като представител на народа какво точно направи през последните му депутатски години за Ямбол? Надяваме се, да не се е разхождал безцелно до жълтите павета в столицата. Само не си преписвайте заслуги за евентуалното завършване на т.нар. Нова болница, по-добре обяснете защо хората се «лекуват» в болница, чийто сграден фонд е на ниво от 19 век? Какво правихте 12 години по време на управлението ви на града и защо чак сега в края на мандата се засилихте предизборно да достроявате "новата болница" и последния участък на околовръстния път на града, къде бяхте през тези 12 години? Това не е ли лицемерно от ваша страна към гражданите?
 
Изказваме и цялото ни уважение към гражданите, посетили това събитие. Пожелаваме на града ни да има повече празници, хората до заслужават. Нищо, че на 2ри юни 2018 година в Ямбол се вихреше концерт, а тази година на 3ти март в деня на Освобождението кмета ще посреща кукери.  
 
За финал, драги пишещи из социалните мрежи и мълчащи в ежедневието си местни управници и депутат:
 
Написаното от вас, местни управници в социалните мрежи за жалост е с една единствена цел - да покажете вярност и послушание към вашия началник, защото наближат нови избори и трябва на всяка цена да бъдете включени в листата на общински съветници.  Все пак една допълнителна заплата не ви е излишна, а и не се налага много да работите в ОбС, а трябва само ди изпълнявате.
 
И не се крийте из фейсбук страниците си, а излезте и застанете пред гражданите. Решете проблемите им и дайте отговор на въпросите, които ви задават.
Не спирайте хората да кажат свободно мнението си за това, което правите или неправите.
 
Ямболии заслужават много повече от това, което получават. Като доходи, като отношение, като уважение.
 
Заслужават добри управници, които да милеят за Ямбол...









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#50 Gost 04.03.2019 18:29

3 мишока с 6 профила акат срещу човеци. Мишоци? Дупе като даваш , нали знаеш какво ти дават??? Успех на вас и да е жив и здрав доктра Папашимов!

 

 

#49 1 03.03.2019 13:36

Знаете ли че тези тримата от снимката приличат на едни герои на Доньо Донев-тримата..... Няма го обаче на тази снимка Умник ГЮРО!


#48 До граждани 01.03.2019 09:46

Ако това са "достойни мъже", бедна ми е фантазията какви са недостойните!

 

 

#47 Независим 28.02.2019 20:16

До граждани: ние изобщо не искаме да се "доближаваме" до тях! Никога! Опазил ни Господ! Явно това са идеалите на ГЕРБ, взимайте си ги и далеч от Ямбол, дим да ви няма!


#46 Георги 27.02.2019 18:19

Някой няма ли телефона на Беър Грилс, да дойде да пооцелява 1 месец в Ямбол? Има къде да го заведем - в река Тунджа дето редовно си изсипват отпацъте и химикалите, на сметището да видим как яде гларуси и на сесия на общинският съвет да видим дали ще издържи на Тодор Живковските речи на кмета?

 

 

#45 Гражданин 26.02.2019 13:31

Защо и какво чака Ямбол??? Да ги изринем тези малоумни боклуци! Кажете кога и къде, мисля, че всички с мнение и позиция ще сме на линия!


#44 Иван 26.02.2019 13:09

Цитата на Буров е много верен, само дето не се отнася за тия три мърши, жалки марионетки на ония големия от общината. Виж кмета е точен пример за тия, малките душици, които забогатяват, ама мноооого, и то най "НЕОЧАКВАНО".......

 

 

#43 стани да седна 26.02.2019 12:38

Парите покваряват дребния човек и извисяват големия. Те не развалят човека. Парата дава сила и кураж. Развалят само слабоватия, хилав човек, със слаб морал. Атанас Буров


#42 sir 25.02.2019 19:31

иричековския бечо юрдек и розенския шебек!!!

 

 

#41 Страхил 25.02.2019 05:14

Може би трябва да изтриете коментарите и да затворите темата.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!