След 12 години на власт: Обвиниха кмета на Созопол за присвояване на близо 2 млн.лв.


11/03/19 23:12:11коментари:0След 12 години на власт: Обвиниха кмета на Созопол за присвояване на близо 2 млн.лв.

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на Панайот Рейзи – кмет на Община Созопол, за извършено от него длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Престъплението е осъществено в съучастие, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на България.
 
Панайот Рейзи е привлечен към наказателна отговорност, затова че в периода от 29 август 2014 г. до 27 март 2017 г. в град Созопол, е присвоил чужди пари в общ размер 1 989 474,08 лв. (собственост на Община Созопол). Парите са му били поверени, за да бъдат управлявани от нуждите на Общината.
За улесняване на присвояването Панайот Рейзи е извършил и документни престъпления, като  съзнателно се ползвал от неистински частни документи – договори и фактури.
 
Според прокуратурата престъплението на Панайот Рейзи се изразява с изплащането на суми от бюджета на Община Созопол по фактури за извършени строително-монтажни работи. Като основание за банковия превод се сочели договори за извършени строително-монтажни работи, но сумите постъпвали по сметка на физическо лице, нямащо нищо общо с фирмата изпълнител. Самите фактури и договори не произхождали от лицата, сочени за техни автори.
 
Спрямо Панайот Рейзи е взета мярка за неотклонение "Подписка".
 
Ако бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение, той може получи наказание лишаване на свобода от 10 до 20 години, както и конфискация на част или цялото му имущество.
 
Източник: www.dnes.bg

Коментари


Страхил | 12/03/19 13:18:18


В дома на обесения не се говори за въже
Фразата е от романа „Дон Кихот" на испанския писател Мигел Сервантес (1547—1616). Думите произнася Санчо Пансав в част първа, глава 25.
Използва се като съвет в разговора да не се отварят теми, които могат да са неприятни на събеседника и могат да му напомнят нещо, което е искал да забрави.


Иван | 12/03/19 11:25:10


Само 2 милиона? Та това с джобните на нашия.....Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ИЗПЛУВАЛОТО ОТ ТУНДЖА ТЯЛО Е НА МУЗИКАНТА МАРИН ПЕТРОВ

*ТРУП НА МЪЖ ИЗПЛУВА ОТ РЕКА ТУНДЖА (ОБНОВЕНА)

Посрещане на първия пролетен изгрев на тракийското скално светилище край Ямбол

АКТУАЛНО: Нова ТВ официално е на Домусчиеви, КЗК одобри сделката


Най-коментирани новини

Магистрала "Тракия" става интелигентна срещу 7.2 млн. лв.

ОСТАВА БОЛЕЗНЕНА ТЕМАТА ЗА ЕВТАНАЗИРАНИТЕ ЖИВОТНИ В СЕЛО ШАРКОВО

ИЗЗЕХА ФАЛШИВИ СПОРТНИ СТОКИ

Разследват 30-годишен иманяр от село Раздел


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ