КМЕТЪТ НА СЕЛО ГОЛЯМО КРУШЕВО СЕ ОТЧЕТЕ


18/03/19 13:57:11коментари:0КМЕТЪТ НА СЕЛИ ГОЛЯМО КРУШЕВО СЕ ОТЧЕТЕ

Кметът на с. Голямо Крушево Костадин Иванов проведе отчетно събрание, запознавайки своите съселяни с извършеното от местната власт през изтеклата 2018 г. Драги гости на присъстващите в препълнената зала (в сградата на кметството) бяха кметът на община Болярово Христо Христов и Васил Палов – деен и отговорен представител на отдел „ТСУ“ в общинската администрация.
Обстойно, в детайли Костадин Иванов отчете постигнатото, както и трудностите, които са го съпътствали при реализацията. Но в рамките на средствата, с които е било разполагано, а и с активната и всеотдайна подкрепа от страна на общинското ръководство и на съответните експерти от администрацията, резултати не липсват. Напротив, техният брой никак не е малък, макар почитаният ръководител да премълча скромно това. Засегнати бяха всички сфери на местното управление: комуникации, здравеопазване, водоснабдяване, осигуряване на дърва за огрев, строително-ремонтни дейности, ветеринарно обслужване, снабдяване с медикаменти, земеделие, животновъдство, ред и сигурност, административни услуги, култура, търговско обслужване, осигуряване на по-добра екологична среда, транспортни връзки, сметосъбиране и сметоизвозване и т.н.
Хората слушаха с внимание и констатираха постигнатото – това пролича от последвалите изказвания. Пръв се включи в тях общинският кмет. Христо Христов наблегна обаче на онова, което предстои, допълвайки своеобразно предстоящите задачи, които си беше поставил кметът на селото К. Иванов. Той сподели, че са заделени средства за подобряване на инфраструктурата в селото, за ремонт на читалището и а други обществени обекти; пое ангажимент за подобряване на качеството при транспортните връзки – например автобусът Бургас-Елхово и обратно да влиза в селото като останалите, а не да спира извън него, което затруднява възрастните и болни пътници.
Постъпиха множество предложения от присъстващите (като част от изказванията им): да се забрани нерегламентираното изхвърляне на отпадъци – обичайна практика за някои безотговорни жители а селото; доставка на още няколко нови контейнера, включително и на гробищния парк, както и на няколко по-малки съдове за домакинствата; изрязване на изсъхналите отпадъци – така те ще бъдат и оползотворявани при нужда; стопаните на кучета да ги държат в дворовете си вързани, иначе излизат на улицата, а това не е безопасно; да се проучи въпросът за мобилните аптеки, тъй като това би било облекчение за хората тук – повечето от всички 237 жители са възрастни и болнави, някои имат и рецептурни книжки; да се разяснят условията за отпускане на еднократните парични помощи от общината и т.н. А в своето изказване читалищният секретар Недялка Меразчиева изтъкна,че ремонтът на читалището е наистина крайно наложителен. А после изказа благодарност от името на ръководената от нея фолклорна група към общинското ръководство за съдействието, което винаги получават при пътуване на групата с цел изявите им извън общината и региона.
Христо Христов даде висока оценка за активността на хората в обсъждането на проблемите; за мащабния принос на местната художествена самодейност към културния живот на общината, областта и страната ни; внесе разяснения по множество повдигнати въпроси.
И двамата присъстващи ръководители внесоха бодрост и оптимизъм със своята лична ангажираност към онова, което предстои да бъде сторено. В името на оптималното битово ежедневие, в унисон с европейските препоръки и съвременните житейски стандарти!

КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЖЕНА СКОЧИ ОТ ТРЕТИЯ ЕТАЖ НА ОТДЕЛЕНИЕ В ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА. ЗАГИНА НА МЯСТО

Проектират нов мост в Ямбол

ИНДУСТРИАЛНИ СВИНЕВЪДИ: ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ ПРИ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ СА СТОПАНСТВАТА ТИП <<ЗАДЕН ДВОР>>

Горещниците започват. Вижте кой празнува имен ден


Най-коментирани новини

България остана без хеликоптер-линейка, продадоха последния

ИНДУСТРИАЛНИ СВИНЕВЪДИ: ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ ПРИ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ СА СТОПАНСТВАТА ТИП <<ЗАДЕН ДВОР>>

26 литра на квадратен метър дъжд се изля над Сливен

Започва реконструкция на манастира край ямболското село Кабиле


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ