Обратно към категорията

Въжената линия "Сливен - Карандила" ще бъде ремонтирана по проект, свързан с развитие на туризма

   

Въжената линия "Сливен - Карандила" ще бъде ремонтирана по проект, свързан с развитие на туризма

Въжената линия в Сливен има нужда от основен ремонт и се предвижда това да стане по проект за интегриран туристически продукт, съобщи пред БТА Стоян Марков, заместник-кмет по икономическо развитие в община Сливен. 
До края на лятото Общината ще кандидатства по ОП "Региони в растеж", финансираща обекти с национално и световно значение, както и съпътстващата ги инфраструктура. Предвидено е и в него да бъде включено историческото място Куш бунар в местността Карандила, като по този начин има възможност да бъде ремонтиран и лифтът.
Преди 45 години на днешния ден е пусната в експлоатация пътническата въжена линия "Сливен - Карандила". Първата копка е направена на 5 януари 1971 година, а тържественото откриване - на 20 март 1974 година. Дължината на линията е 1895 метра. Капацитетът е 270 души на час във всяка посока. Скоростта на въжената линия е 1.6 м/с. Времето,за което пътниците стигат от станция до станция е 20 минути. 
Въжената линия е едно от най-бързите средства за придвижване до Карандила, като същевременно е истинска атракция, защото туристите могат да се насладят на разходка отвисоко с изглед към Сините камъни и подножието, в което е разположен градът.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!