Въжената линия "Сливен - Карандила" ще бъде ремонтирана по проект, свързан с развитие на туризма


21/03/19 08:16:34коментари:0Въжената линия "Сливен - Карандила" ще бъде ремонтирана по проект, свързан с развитие на туризма

Въжената линия в Сливен има нужда от основен ремонт и се предвижда това да стане по проект за интегриран туристически продукт, съобщи пред БТА Стоян Марков, заместник-кмет по икономическо развитие в община Сливен. 
До края на лятото Общината ще кандидатства по ОП "Региони в растеж", финансираща обекти с национално и световно значение, както и съпътстващата ги инфраструктура. Предвидено е и в него да бъде включено историческото място Куш бунар в местността Карандила, като по този начин има възможност да бъде ремонтиран и лифтът.
Преди 45 години на днешния ден е пусната в експлоатация пътническата въжена линия "Сливен - Карандила". Първата копка е направена на 5 януари 1971 година, а тържественото откриване - на 20 март 1974 година. Дължината на линията е 1895 метра. Капацитетът е 270 души на час във всяка посока. Скоростта на въжената линия е 1.6 м/с. Времето,за което пътниците стигат от станция до станция е 20 минути. 
Въжената линия е едно от най-бързите средства за придвижване до Карандила, като същевременно е истинска атракция, защото туристите могат да се насладят на разходка отвисоко с изглед към Сините камъни и подножието, в което е разположен градът.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ОБЩИНА "ТУНДЖА"

СЛИВЕН: ПРЕБИХА СЛУЖИТЕЛ НА ОБЩИНСКА ОХРАНА В РАБОТНО ВРЕМЕ. ОТКРИХА ГО В БАГАЖНИК НА КОЛА * (ОБНОВЕНА)

СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ: ПРЕРАБОТВАТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО

Спипаха нелегални афганистанци край Хасково


Най-коментирани новини

Отново сериозно поскъпване на бензина

СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ: ПРЕРАБОТВАТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО

С много настроение и музика откриха ретро парада в Сливен

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ОБЩИНА "ТУНДЖА"


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ