Обратно към категорията

МВР ТВЪРДИ: НЯМА ДА СЕ СТРОЯТ БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ

   

МВР ТВЪРДИ: НЯМА ДА СЕ СТРОЯТ БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ

Няма да се строят бежански лагери на територията на Любимец, Малко Търново и Елхово, няма и подготовка за заселване на територията на тези населени места с бежанци. Това увери заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов по време на брифинг в МВР.
 "На територията на вашите населени места няма да се строят бежански лагери. Това трябва да стане ясно на всички вас, трябва да сте спокойни. Това, което предстои да направи МВР, е да проведе процедура за подготовка на площадки за временни кризисни центрове.
Тези центрове са предвидени в един план за действие за справяне със засиления миграционен натиск на българо-турската граница", посочи още Ципов и подчерта, че центровете са от затворен тип.
Ципов посочи, че миграционният натиск към страната ни в момента е нулев. "След като един незаконно преминал държавната граница мигрант бъде задържан, ще бъде отведен в тези кризисни центрове от затворен тип. Там да му бъде извършена регистрация и ако не разполага с документи за самоличност, ще бъдат направени интервюта от органите на "Гранична полиция" и Държавна агенция "Национална сигурност", посочи Ципов, цитиран от "Фокус".
"Как България може да си позволи да не е готова за справяне с евентуален миграционен натиск", попита още зам.-министърът, пише Dnes.bg.

Припомняме, че в събота сутрин протестиращи блокираха пътя към граничен пункт Малко Търново с искане тези лагери да не бъдат изградени. За 30 минути движението бе блокирано, а намеренията на недоволните са действията им да продължат.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!