В Габрово излязоха на масов протест за четвърта поредна вечер


13/04/19 23:04:11коментари:3В Габрово излязоха на масов протест за четвърта поредна вечер

В Габрово излязоха на масов протест за четвърта поредна вечер

видео
Битият продавач пред 999: Никога не бих нападнал първи, но нападнат ли ме - отвръщам


Над 2000 души се събраха на протест в центъра на Габрово и днес.Организираното недоволство преминава под засилено полицейско присъствие - градът отново бе пълен с жандармерия и полиция. Протестът бе мирен. Хората се събраха на централния площад на града, пред сградата на общината. В протеста се включиха и много майки с деца. След скандирания и изказвания от импровизираната трибуна, хората мирно тръгнаха на шествие по улиците на града. 
 
Очакваше се демонстрацията да бъде подкрепена и от жители от други градове, но засега МВР няма данни за такива. Стана ясно, че има няколко арестувани. Те са били задържани в района на общината заради липса на лични документи и открити у тях бомбички.
 
Пред 999 жителите споделиха, че искат сигурност, по-добри условия на живот и равни права и задължения за всички. Някои от тях поискаха и оставката на кмета на града Таня Христова.
 
За първи път в протеста се включи и битият продавач Венцислав Иванов, който бе посрещнат с ръкопляскания. Той заяви, че е благодарен и не е очаквал такава голяма подкрепа. Призова за справедливост. «Нека не си мислят, че има безнаказаност, след този инцидент и след това обединение, да си помислят дали биха направили втори път подобно нещо. Никога не бих нападнал първи, но нападнат ли ме - отвръщам», сподели Венцислав пред микрофона на 999.
 
Припомняме, че напрежението в града се покачи след нападение на служителя на супермаркет от трима роми. Нападателите в момента са в ареста.
Най-много роми напуснаха Габрово още вчера на обяд. Тези, които са останали, казват, че се страхуват. "Заради трима роми страдат всички", изразяват недоволството си останалите.
 
Заради безредиците и ситуацията в Габрово шефът на местната полиция подаде оставка.
 
 Коментари


Реалист | 15/04/19 11:54:27


Стига с това "Габрово излиза на протест". Вчера имаше 2 буса с хора от Ямбол изпратени от БСП там. Имало е и от други градове. МВР спи ли? Да отидат в Каргона и да поразпитат. Иначе няма как да имат данни.


Д.Б. | 14/04/19 22:33:04


Преди много години,в техникума по индустриална химия в Ямбол имахме една съученичка арменка-Такухи,викахме и Таки.Някой я беше обидил,че е черна.Класният-Кълчищов я видя,че плаче и я успокои с думите "Черния пипер е 100 пъти по-скъп от белия ориз"...
Според мен,няма значение дали си черен или бял,важното е какво е налято в главата ти и какво си усвоил от налятото.Барабата | 14/04/19 15:55:17


Не роми, ЦИГАНИ!
Поздрави на 999 за положените усилия по отразяването на протеста!Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Лишават малките населени места от пощенски станции

ШОКИРАЩО: МЪЖ ПРЕГАЗИ КУЧЕ С АВТОМОБИЛА СИ

ПРЕГАЗЕНОТО КУЧЕ В ЯМБОЛ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА

На Видовден – излизат наяве всички сторени злини


Най-коментирани новини

Профилактика на светофарната уредба до ХЕС в Ямбол

Лишават малките населени места от пощенски станции

РОДЕНО В ЯМБОЛ МОМИЧЕ ТЪРСИ БИОЛОГИЧНАТА СИ МАЙКА

Изводи от матурата по БЕЛ: Безпрецедентно ниски оценки


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ