Обратно към категорията

Отново сериозно поскъпване на бензина

   

Отново сериозно поскъпване на бензина

Цените на бензина тръгват нагоре дни преди голямото пътуване за Великден. Търговци очакват още едно поскъпване до края на седмицата, съобщи БТВ.
За седмица бензин А-95 поскъпва с 3 стотинки, а за месец с 8. За последните три месеца за литър от наймасовото гориво обаче, плащаме средно с 26 стотинки повече.
За същия период дизелът също е поскъпнал. Ако в края на януари сме зареждали за 2, 14 лв. на литър, то към днешна дата цената е 2,30 лв., или с 16 стотинки по-скъпо. Повече от половината българи имат кола. Шофьорите следят и усещат поскъпването на горивата. От големите вериги бензиностанции уверяват, че причините за цените в България се дължат на движението на цените на суровия петрол.  
В края на миналата година на много места в страната имаше протести заради цените на горивата. В началото на 2019 г. пък цените паднаха значително - до 1,95 лв. на литър за А95. Според експерти съвпадението е случайно. У нас има и разлики в цените на горивото в градовете в страната. Причината от големите вериги бензиностанции обясняват в различната конкуренция на пазара и различните възможности на доставка. Според търговците на горива доставните цени, особено за бензина, налагат поне още едно поскъпване до края на седмицата с 3 – 4 стотинки.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Страхил 23.04.2019 15:00

Пролет е. Качете се на велосипед. С тези шкембета не изглеждате добре.

 

 

#1 Стоянка Манолова 23.04.2019 08:56

Цени по-високи от европейските, а заплати - като в Габон...


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!