Обратно към категорията

Професиите на хората

   

Професиите на хоратаНа 24.04.2019 г. се проведе открита практика пред родители, близки и педагози ситуация по образователно направление Околен свят на тема: „Професиите на хората”.

С помощта на мултимедийна презентация децата се запознаха и затвърдиха своите знания за различните видове професии: лекар, стоматолог, готвач, гимнастик, фризьор, градинар,строител, пожарникар, полицай, учител и други. Чрез илюстрациите, представени в електронно учебно съдържание учителката имаше възможност да дискутира с децата по темата за професиите на хората, като насочи вниманието им към професиите , които ни помагат, когато сме болни – лекари и медицински сестри когато сме гладни готвачите са тези, които приготвят вкусни ястия и монтьори, които помагат на хората при необходимост.Активизира се речника на децата с използване на думи от сферата на различните професии.
Всичко премина под формата на игри, където децата учейки се забавляваха и изпълняваха указанията на учителката с желание и удоволствие.

Учителката представи професията на очен доктор и беше облечена с облекло наподобяващо съответната професия.

Децата бяха разделени на 3 отбора и съответно бяха облечени в облекло, чиято професия представяха.Първи отбор бяха доктори и мед. сестри, вторият отбор строители и третият отбор готвачи.
Децата получиха нагледна и актуална информация за професиите. На следващия етап учителката показваше необходимите атрибути на съответната професия и децата на интерактивната дъска ограждаха и свързваха на коя професия са нужни.

После изиграха играта „Магазин”, където всяко дете пазаруваше и трябваше да изкаже предположение за предмета, който са закупили от магазина и какво е останало незакупено в кутията от която г-жа Ставрева даваше възможност на децата да закупят. Накрая остана незакупен лук който всички деца назоваха.

 На следващия етап децата бяха разделени на 3 отбора и всеки имаше капитан, който отговаряше за групата. Задачата беше следната: децата от всяка група трябваше да определят, назоват и залепят инструментите, които са необходими на професията. Работата беше за прецизност, внимание, бързина и правилно разпознаване и залепяне на необходимите инструменти на предварително раздадените хартиени чанти. Накрая за добре представената работа оцветиха картинка от любима професия.

 След приключване на ситуацията на всички присъстващи родители, близки и педагози г-жа Ставрева подари по едно украсено яйце с пожелание за весели Великденски празници.




Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!