Обратно към категорията

„Аз, мама и татко“ - пленер в училищата на с. Дражево и с. Веселиново

   

„Аз, мама и татко“  - пленер в училищата на с. Дражево и с. ВеселиновоПрез месец април 2019 година в ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с. Дражево и ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с. Веселиново се проведоха 2 пленера „Аз, мама и татко“, в които взеха участие, ученици, родители, учители и доброволци. Пленерите са една от дейностите, включени в проект „Заедно можем“ – ефективен механизъм за осъществяване на образователна интеграция на децата и учениците. Взаимодействие между семейство и училище.“, финансиран от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ).
Г-жа Николова, ръководител на проекта, приветства всички участници като подчерта, че пленерът е поредната възможност за включването на родителите в образователно-възпитателния процес, за повишаване на заинтересоваността им от училищния живот на децата си, възможност за укрепване на партньорството в интерес на успешното образование, възпитание, социализация и бъдеща житейска реализация на учениците. Г-жа Николова пожела на всички участници успех в състезанията, усмивки и настроение.
Под звуците на музика участниците изпълниха площадките на училищните дворове с цветните си рисунки на асфалт, изобразявайки частици от своя свят - цветя, птици, слънцето, дома, училището.
Празникът продължи с анимации, включващи игри със състезателен характер, образователни игри, творчески и арт работилници, музикално-танцови изпълнения и други развлекателни дейности, насърчаващи и промоциращи толерантността в училище и културното многообразие. Актрисата Велика Видева, аниматор на пленера, подпомагана от доброволци, провокира активното участие на присъстващите във всички дейности в атмосфера на толерантност, уважение и съпричастност.
За участниците имаше медали, фланелки и други поощрителни награди.
Проведените пленери допринесоха за активната неформална комуникация между всички членове на училищните общности – ученици, родители и учители.



Светлана Ангелова
координатор Проект














Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!