Обратно към категорията

Кметът загуби делото в ЯАС за наложената му "корекция" от строителното министерство в размер на 368 065 лева, за ремонта на центъра

   

 Кметът загуби делото в ЯАС  за наложената му *корекция* от строителното министерство в размер на 368 065 лева, за ремонта на центъра

И "награди" гражданите да платят тази "корекция" в размер на 368 065 лв. плюс немалкото разходи за адвокатски хонорар от 7452 лв. Да очакваме обжалване пред ВАС.
 
Община Ямбол (кметът) бе осъден/а да върне 368 065 лв . за ремонта на новия център и отделно да заплати на строителното министерство сумата от 7 452, 79 лева /седем хиляди четиристотин петдесет и два лева и 79 ст ./

Толкова са съдебните разноски на министерството по делото, което общината заведе срещу наложената му с невинното наименование  "финансова корекция" (глоба) на стойност 368 065,84 по проекта за ремонта на центъра.
Т.е може би, според министерството, това е опит от страна на изпълнителя да надпише строително-ремонтни или други дейности, които не са изпълнени, а иска да бъдат заплатени.  
 
Всъщност, тези 368 065 лева и допълнителни 7 452 лв. за разноски по делото няма да бъдат заплатени от кмета Г. Славов, а от данъкоплатците, чийто данъци и без това потъват в някаква черна дупка... или може би в нечий голям джоб?
 
Другите разходи, отново направени на гърба на гражданите (и то за поредния път), са свързани с това, че кметът отново е решил допълнително да заплаща услуги на външен софийски адвокат, въпреки че община Ямбол всеки месец плаща на 12 щатни юриста.
Строителното министерство наложи финансова корекция в размер на 368 065,84 лева с ДДС , съставляваща 5 % от стойността на допустимите разходи по договорите с фирмите, извършили ремонта на улица „Г. С. Раковски “ по проекта, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“. 
 
 Санкцията е заради неправомерни критерии за подбор и за възлагане, посочени в обявлението за обществената поръчка или в документацията за участие. Утвърдената методика за оценка на офертите също дава възможност предложенията да бъдат оценявани субективно, тъй като възложителят  не е посочил обективен критерии за адекватност и ефективност на предлаганите мерки, категоричен е съдия Вълко Драганов от Административен съд-Ямбол. 
 
Със свое решение той отхвърли жалбата на община Ямбол срещу заповедта на заместник-министъра на благоустройството Деница Николова като неоснователна и осъди общината да плати съдебните разноски на министерството. 

Решението вижте ТУК
 
 











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#17 hiram abif 19.05.2019 09:31

КМЕТА КРАДЕЦ ГО Е СТРАХ ОТ ЛЮБОВТА НА НАРОДА И ТОЧНО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА НЯМА ПРИЕМЕН ДЕН.АКО ИМАХМЕ НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА ОТДАВНА ЩЯХМЕ ДА СМЕ ГО ЗАБРАВИЛИ.ЩЕШЕ ДА Е ГРИЖА НА СТРОГИЯ ,НО СПРАВЕДЛИВ БАЙ СТАВРИ.


#16 тунджанец 17.05.2019 11:13

http://www.os-yambol.org/ser/final/2018/03/0074ec18/00521918.htm ей на тоя Сивкова беше ръководител преди нашия кмет да ви я върне пак в Ямбол.

 

 

#15 образ безподобен 17.05.2019 07:09

До предишния един с трите лица: Поне да беше грамотен и да се представяше с едно име... А то хем неграмотен, хем с диагноза :). Намерих си делцето, не се безпокой. Сега ще си го чета. Казах, че не ми е известно да има финансови корекции по другите проекти в Община Ямбол. Бих се радвал, ако някой ме осведоми с конкретни данни. Следя местните новини редовно. Не съм попаднал на подобни новини, публикувани от бдителните ни медии :). Защо ли всъщност отговарям на разни неграмотни безмозъчни шизофреници, които сън не ги лови посред нощ :)? Този въпрос беше риторичен :).


#14 горкия безподобен 17.05.2019 00:23

Той бил и функционално неграмотен. Ми то си пише в ЗАГЛАВИЕТО, бе къде е спечелено делото. Боже, гербер, боже Боже...

 

 

#13 безобраз 17.05.2019 00:20

Безподобния това че на теб не са известнизначи ли че ги няма? Твоите ги дори не ги крият, бе некомпетентик такъв, само че ти не четеш, ами пишеш. Че и лъжеш!


#12 Въх колко ядосани безподоб? 17.05.2019 00:17

Ядосан, успокой се, г-жа Сивкова не е била ръководител на проекта в Тенево.Ех, тези гербери, бе. Хем неосведомени хем много знаят. Безподобната компетентна явно калинка пък не може номера на едно дело да намери, да му го дадяли. Пък компетентен бе.Герберизмът си отива. Това е положението. В световен план.

 

 

#11 Ядосан 16.05.2019 20:13

За така наречения воден цикъл на Тенево община Тунджа плати почти 2 мил. лв. Сивкова беше ръководител на проекта. Община Тунджа го прие за нормално и ги плати. Общинския им съвет от всички партии. Сега Славов платил и общинския му съвет за "всичките му схеми". Ми напишете ги тези схеми!!!


#10 Жоро 16.05.2019 14:49

Всички проекти имат финансови корекции, ама кой да ги оповести, замитат се под масата и бития бит...е.....н. Имаме избрани едни нещастни общински съветници, които хабер си нямат къде се намират, единствено ги интересува да приберат две заплатки, една държавна и една общинска, да направят някоя кьор софра, и да изпъчат тъпи физиономии на празници. А кмета си разиграва коня, пък ние си блеееееем....

 

 

#9 образ безподобен 16.05.2019 13:40

Съгласен съм с Жоро. Аз изместих темата от нередностите в общината към некадърността на пишещите тук. Защото е обидно да ни манипулират по такъв евтин и загубеняшки начин. Между другото, на мен не ми са известни други финансови корекции, които да са налагани на Община Ямбол от финансиращите органи по различните програми. Може и да има, но аз не знам. Но принципно съм съгласен с Жоро :). Схеми има, това се вижда и от самолет. И всички го знаят.


#8 Страхил 16.05.2019 10:44

В "летящия цирк на ГЕРБ" разположен от няколко дни пред сградата на общината, видях общински съветници, които май са и общински служители да се размотават и да пият лимонада. И се зачудих, дали тези хора са в отпуск, или са поели още един тежък ангажимент върху плещите си! Зер, предизборна кампания не лесна работа. Непрекъснато минават навлеци които задават неудобни въпроси.

 

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!