Обратно към категорията

В Болярово: Наградиха отличените в спортните мероприятия по повод Деня на българския спорт

   

В Болярово: Наградиха отличените в спортните мероприятия по повод Деня на българския спорт

снимки
Единствено попадение на Тодор Иванов донесе и тази година купата във футболния турнир на момчетата от отбора на „Бар Странджа“.
На 20 май 2019 година бе финалът на общинският футболен турнир, с което приключиха спортните мероприятия във връзка със 17 май – Денят на българския спорт. 
Тази година в общинският футболен турнир по футбол се включиха шест отбора:  „Община Болярово“, „Фреш“, „Младежите на Болярово“, „Бар Странджа“, „Мамарчево“ и „Воден“. Всички те играха от 15 до 20 май, а накрая останаха четири. На 20 май за определяне на третото място един срещу в оспорвана битка излязоха „Младежите“ и „Община Болярово“. През първото полувреме, с гол на Емил Михайлов, поведоха младите надежди, а в края на полувремето Даниел Чолаков изравни и така приключи първата част. През второто полувреме обаче, две попадения на Георги Михайлов донесоха победата и третото място на „Младежите“ при краен резултат 3:1.
         Оспорван бе и финалът между отборите на „Бар Странджа“ и „Фреш“. След оспорвана битка, единственият гол на Тодор Иванов донесе и тази година купата на момчетата от отбора на „Бар Странджа“. 
        След приключването на определящите победителите срещи, секретарят на общината Мария Чанева награди всички отличени участници в различните спортни мероприятия, проведени през месеца.
        Шампиони с купата и парична премия от 120 лева са отборът на „Бар Странджа“, второто място и награда от 100 лв. е за отбора на „Фреш“, а третото място и награда от 80 лева отиде при отбора на „Младежите на Болярово“. Голмайстор на общинския футболен турнир и тази година е Георги Христов (нападател от отбора на шампионите - „Бар Странджа“).
          На състезанието по бридж-белот (проведено през периода 7.-9. май) първи станаха Атанас Ангелов и Иван Ставрев (с парична награда от 80 лева), втори са Асен Иванов и Иван Минчев (с 60 лв.), а трети останаха Ончо Ончев и Петър Янев (с награда от 40 лева). При дартса (от турнира, проведен на 10-11 май) първото място е за Иван Ставрев (награда – 40 лв.), втора награда и 30 лв. получава Николай Гълъбов, а трети е Живко Ангелов (с 20 лв.). В състезанието по джаги първото място е за Златко Стефанов (с награда 40 лв.), втори е Николай Янев (30 лв.), а трета - Галина Станкова (20 лв.). Състезанието по билярд се проведе на 17-18 май. Първото място в този турнир (и паричната премия от 40 лв.) е за Георги Христов, втори (с 30 лв.) е Златко Стефанов, а третото място (и 20 лв.) остана за Емил Минчев.
        В спортните мероприятия взеха активно участие и учениците, организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с председател Мария Чанева (секретар на община Болярово) и секретар Любослав Ценов. Спортуваха и най-малките, от ДГ „Здравец“.
         На 8 май 2019 г. в СУ ,,Д-р Петър Берон“-гр.Болярово стартира първото мероприятие, свързано с 10 май-Международен ден на физическата активност и 17 май-Международен ден на спорта. Дейността започна със състезание по народна топка с учениците  от 1.-4. клас. Правилата гласяха отборите да са смесени: да има ученици както от 1. и 2. клас, така и от 3. и 4. клас. Мотото на спортния месец е: ,,Да на спорта! Не на агресията!“ Значението е свързано с идеята да научи децата взаимно да се уважават, подкрепят и да работят в екип. 
        Победители от смесените класове 1. и 2. бяха отборът на ,,Лъвчетата“- с капитан Димитър Стоянов Петков от 1 кл. , а на 2-ро място са отборът на ,,Мечетата"- с капитан Найден Димитров -2 кл. При смесените отбори 3. и 4. клас победители станаха отбор 1 с капитан Борислав Асенов Симеонов – 4 клас и второ място за отбор 2 с капитан Стилиян Димитров Николов (4. клас).
        На 13 май се проведе състезанието по блитбол /топка с ръбове/ между  учениците от 3. и 4. клас на училището. Тъй като мероприятието бе под мотото: ,,Да на спорта! Не на агресията!“, по време на срещата играчите сменяха своите отбори, за да покажат взаимопомощ, подкрепа  и  спортсменство. Така учениците показваха на по-слабия отбор,че приятелството, помощта и уважението са на първо място.Срещата завърши при резултат 2:2, като се стигна до дузпи. Победител стана сборният отбор на Барселона с 3 вкарани дузпи, а на 2-ро място - смесеният отбор на „Реал Мадрид“ с вкарана само 1 дузпа. 
       На 14 май се проведоха състезанията по джитбол (за момчета 5.-7. клас), Street ball (5-6 клас момичета и 8.9. клас момчета) с учениците от СУ „Д-р Петър Берон“ – град  Болярово. В първата дисциплина по джитбол в първата среща се класира на първо място отборът на 7. клас - „Балканчетата“, второто място бе за отбора на второкласниците – „Вълците“, трети станаха петокласниците от „Реал Мадрид“, а четвъртото място си поделиха „Барселона“ (8. клас) и ЦСКА (5. клас – втори отбор). В първата среща „Барселона“- „Балканчета“ – 0:2 гейма (6:10 и 8:10). Втора среща – „Реал Мадрид“ – „ЦСКА“ – 2:0 гейма (10:8 и 10:7), трета среща – Вълците-Реал Мадрид 2:0 гейма (10:6 и 10:5), четвърта среща: „Балканчета-Вълци“ – 2:1 гейма (8:10, 13:11 и 10:7). В дисциплината по Street ball при момичетата спечели отборът на 6. клас, а на второ място останаха петокласниците с резултат 10:4. При момчетата победители от срещата е отборът на 9. клас, а на второ място – отборът на 8. клас с резултат 25:17.
        Отличените в спортните мероприятия отбори бяха наградени от кмета на община Болярово на училищния празник на 17 май.
        Децата от ДГ „Здравец“- град Болярово също получеха своите награди – спортни уреди на 17 май 2019 година на техния спортен празник, на който също присъства общинския кмет.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!