Обратно към категорията

Делник: Петокласничка от ПМГ “Ат. Радев” първа в глобалното класиране на Хонгконгската международна математическа олимпиада

   

Делник: Петокласничка от ПМГ “Ат. Радев” първа в глобалното класиране на Хонгконгската международна математическа олимпиада

В сайта на Хонгконгската международна математическа олимпиада HKIMO излязоха глобалните резултати от главния кръг на олимпиадата за 2019 година.
 
Начело в списъка за пети клас е Божидара Георгиева Амуджиева, ученичка от ПМГ „Атанас Радев” – Ямбол, с преподавател Цеца Комитова. Тя дели първото място с още 5 ученици от различни държави.
 
В състезанието участваха 7000 изявени математици, от предучилищна възраст до 12 клас. Те са представители на 28 държави от света, традиционно силни в областта на математиката, като Хонг Конг, Китай, Сингапур, Виетнам, Малайзия, Индия, Филипини, Австралия, Украйна, Казахстан, Канада, Тайван, Турция, Иран и др.
 
Победителите в главния кръг имат право да участват във финалния кръг, който ще се проведе в края на месец август в Хонг Конг.
 
Божидара няма да може да участва във финалния кръг, тъй като през месец юли ще участва във финала на друго международно състезание – WMI /World Matematics Invitational/, което ще се проведе във Фукуока, Япония. За финала в Япония също бе класирана след много добро представяне в квалификациите за състезанието.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!