Обратно към категорията

В ямболската болница отново приемат родилки

   

В ямболската болница отново приемат родилки

В Ямболската болница „Свети Пантелеймон“ отново приемат родилки. Преди час от болницата съобщиха чрез фейсбук-страницата си, че от 18 юни отделението по акушерство и гинекология е възобновило своята дейност в стационара по клинична пътека № 5 – „Раждане“, родилна помощ, свързана с раждането и дейността по грижи и диагностика/лечение на новороденото.
Родилното отделение беше затворено в началото на април заради липса на специалисти по неонатология.
Миналия месец директорът на ямболската болница д-р Панайот Диманов съобщи пред БНР, че е сключен договор за съвместна медицинска дейност с Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора за подпомагане на диагностично-лечебна дейност и подпомагане с лекари и специалисти по здравни грижи.
Командировани са неонатолози и акушер-гинеколози от университетската болница, за да заработи ямболското родилно отделение, допълни Диманов.
С този договор между двете лечебни заведения се очаква да се подобри ситуацията в още шест отделения, в които лекарите също не достигат.
В момента родилното отделение обаче възстановява дейността си, не по силата на договора с Университетската клиника, съобщи за 999 днес д-р Диманов. От 17 юни като неонатолог в болницата е назначен д-р Кулишев. 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#4 Отново оптимист 22.06.2019 15:19

Ами г-жо или г-не небългарино. Не е казал Каргонлията нищо анти циганско . Казвам антициганско , защото всички други българи ,турци, евреи, арменци бачкат , блъскат се и не разчитат на държавата , докато една част от циганите все някой им мисли лошото ,Едва ли има по големи расисти от някои изявени цигани. И все държавата не им давала. А защо правите деца на поразия, без да сте си направили сметката дали ще можете да ги издържате , да им дадете занаят...

 

 

#3 анонимен 21.06.2019 16:40

Господине от Каргона,които не сме българи ,да мрем ли? Това е античовешко и бие на расизъм. Помислете и ще се изчервите пре себе си ,за лошите думи.


#2 Каргонлия 21.06.2019 10:39

Дано има повече български родилки!

 

 

#1 ТРАКИЕЦ 20.06.2019 09:55

Браво ЯМБОЛ,това да се чува!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!