ПРОТЕСТ И КОНТРАПРОТЕСТ В КРУШАРЕ


13/08/19 21:20:11коментари:2ПРОТЕСТ И КОНТРАПРОТЕСТ В КРУШАРЕ

видео
Пътят Ямбол – Сливен остава блокиран от протестиращи срещу мерките за справяне с Африканската чума по свинете. Успоредно с това във вторник, 13.08.2019, в Крушаре се състоя контрапротест. На него жители на селото, земеделски производители и собственици на различни бизнеси от региона изказаха принципната си подкрепа към протестиращите на пътя, но не са съгласни с формата на протест. Според разказите им пред 999 за изминалите 12 дни са претърпели немалки икономически загуби, както и време в обикаляне по обходни маршрути. 
В същия момент на пътнта блокада се събраха десетки от региона и цялата страна, които се противопоставят на решението да бъдат доброволно ликвидирани прасетата в личните стопанства. На протеста присъстваха и хора, които все още не са унищожили домашните си прасета и категорично отказват да го сторят, въпреки изтеклите срокове.
Подробности вижте в записи на директните ни включвания от площада в село Крушаре и от пътната блокада:


Коментари


1873 | 14/08/19 15:59:50


Браво Нерон,но едва ли ще Ви разберат. Тези протестиращи селяни са еснафи и не виждат нещата по-далеч от оградата на собствената си къща.Много ги изтърпяха хората,ползващи пътя.Скоро ще мирясат.


нерон | 14/08/19 15:28:23


шепа идиоти пречат на 250 хиляди жители на двете области ! Какво искате има зараза трябва да бъде спряна да части от животните ви са здрави и за това ще можете да вземете место , ами ако чакате да се разболеят и тогава да ги умъртвят е прееекалено късно и ще сме стигнали до най-лошото . Защо не протестирахте преди 1 година когато чумата започваше да вилнее в Румъния , защо никакви асоциации и земеделци които сега смело протестират тогава мълчаха като кротки ярета ???? Ако си мислите че на някой в София ще му запука ако блокират един път между два града се лъжете и губите времето , идете пред министерски съвет , в село Крушаре и на Боко и на Танева (дето ви е съгражданка) им е все едно !Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ГРОЗИ ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА ЗВЕРСТВОТО В СОТИРЯ

МОТОПЕДИСТЪТ, ПОСТРАДАЛ ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ Е В РЕАНИМАЦИЯ

МОТОРИСТ ПОСТРАДА ПРИ КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ


Най-коментирани новини

КОЙ Е ВИНОВЕН?

САНИТАРКА ОТ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРЕМИЕРА

ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРИЯН ТРИФОНОВ ОТ СЛИВЕН

ПОЧИТАМЕ ПОКРОВИТЕЛКАТА НА МАЙЧИНСТВОТО - ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ