radio 999

МАРИЕТА СИВКОВА: ГЕОРГИ СЛАВОВ – ОБЕЩАНИЯ И ИЗМАМИ


28/10/11 19:46:32коментари:0ImageГеорги Славов прави възможното и невъзможното за да спечели втори кметски мандат. Отчете своя първи мандат с богато илюстрована брошура. Не предложи на ямболци ясна програма за своя евентуален втори мандат – все едно направеното досега е толкова голямо и мащабно, че обещанието за негово продължаване е достатъчно.

 

Нека прочетем какво пише в отчета за успехите на Славов и да видим фактите.

 

Обобщение за успеха: „Преди 4 години ми се доверихте, защото заявихме, че искаме да живеем добре – ТУК и СЕГА. Главната цел бе да положим основите за ВЪЗРАЖДАНЕТО на Ямбол, за развитието му напред и нагоре. Този отчет съдържа най-важните неща, с които ПРОМЕНИХМЕ Ямбол…”  Какво да се репликира на едно такова самомнение и самореклама? Като полага основите за 4 години, след още колко негови мандата би замирисало в Ямбол наистина на възраждане? Дали след неговите 4 години повечето ямболци наистина живеят добре – тук и сега? С какво той успя да промени Ямбол – с потъването на всичко в дела и присъди, във възмущение от все по-наглите злоупотреби, с чувството за безпомощност у хората, с това ли?

 

Един конкретен успех: „След години на празни обещания, днес канализацията в Каргона е вече възможна. Общината разработи проект за 89 милиона лева…”

 

Фактите:  Ямбол бе обявен от МОСВ за най-трагичния град – без пречиствателна станция и канализация. През Юни 2010 г. е поискан проект от Общината. Даденият срок е Февруари 2012 г., само след 4 месеца. Но досега няма проект за финансиране, внесен в МОСВ, няма и подготвен такъв. Георги Славов лъже за това. Общинският съвет има решение, но Георги Славов не е свършил своята работа. Лъжа е, че има готовност за строителство. Тук парите от европейската оперативна програма не са поискани и не са получени.

 

Друг успех: „Превърналият се в грозна емблема на Ямбол „Блок 20” също е минало. Той бе съборен като генерално решение на проблема. Преди това бе направена комплексна оценка от инженери, социални и здравни специалисти. Премахването на блока бе стъпка към решаване на проблема с ромската махала като цяло…”

 

Фактите:  Хората в Ямбол приветстваха събарянето на този плачевен блок. Но мина време. Стана вече ясно, че големият проблем с Махалата не само не се решава, а става още по-тежък  опасен за Ямбол.

 

Кметът Славов изгони циганите от бл. 20, но не се погрижи къде те да отидат. Стана преселение в бл. 18 и 19. Такси и сметки отново не се плащат. Полицаите в бл. 18 са безпомощни да се справят. Сега там потъват много повече общински пари.

 

Още един впечатляващ успех: „Подобри се чистотата и приветливия вид на града. Включени бяха допълнителни територии за почистване и озеленяване, качеството на услугата бе повишено… До броени седмици Ямбол ще има изцяло обновени паркове…”

 

 Фактите: Да говорим ли за възмущението на ямболци от грубото изсичане на стотици стари дървета в нашия уникален лонгозен парк? Това бе преди месец и вярваме ямболци не са го забравили.

 

Още през 2007 г. Славов сключи заробващ договор със сливенска фирма. Числата говорят, че вероятно това е една от големите кражби през миналия мандат. Годишният договор е за 1,600,000 лв. Официалната предвидена печалба на сливенската фирма за всяка година е 625,000 лв. Става дума основно за метенето на улиците и извозването на листата и дребните боклуци. Славов събира парите на гражданите като „такса смет” и с тях плаща печалба на сливенци. Това е абсурдно и престъпно.

 

Друг мащабен успех: „Общинският младежки съвет се превърна в генератор на свежи идеи – като кампанията за възстановяване на Младежкия дом. Тя получи национална разгласа…”

 

Фактите:  Кампания и обещания имаше, реална полза – никаква. Всъщност това е вече две години кампания за заблуждаване на младежите в Ямбол, за промиване на мозъците и създаване на наивни очаквания. Реалността е грозна. Идете и вижте Младежкия дом. Няма осигурено финансиране и нищо не е направено. Толкова е добра младежката политика на Славов, че младите продължават да бягат от Ямбол. Трябва да му ръкопляскаме. Още 4 години негова грижа за младите и тук ще останат само хора над 45 години.

 

И накрая, успех изпъващ с гордост и спокойствие: „Ямбол стана лидер в социалната политика. Активната социална политика на Общината го превърна от изоставащ в лидер. Уникалният за България Комплексен център за социални услуги отвори врати. Комплексът е най-големия обект, реализиран в Ямбол с европейски средства…”

 

Фактите: Сградата на старото училище е наистина ремонтирана, в него има някаква социална дейност. Но това е единственият реализиран с евросредства инфраструктурен проект в Ямбол за 4 години. Освен това е за фрапиращата сума от 4,800,000 лев. И то само за ремонт, а не за ново строителство. Сградата е с 2,700 кв.м., т.е. платената цена е по 1,800 лева на кв.м. (без парите за оборудване). Това е цената за ново луксозно строителство в София. Как ви се струва, това адекватна цена ли е за Ямбол в тези гладни години?

Освен това сега половината сграда стои празна. Другата половина се ползва само от 3 социални центъра. Славов няма никакво разумно обяснение как един „лидер” може така да пропилява не само пари, но и построени възможности за реална работа с хора, нуждаещи се от социална грижа и услуги.

 

Нека обобщим: Това ли е хвалбата на Георги Славов за цял един мандат? Свършените неща имат обем като за една малка селска община, а не за развиващ се голям град, не за областен център, не за град, който успешно се води към „възраждане”? Самата тази дума в неговите уста звучи смешно и парадоксално. Обратно, мащабът на оскъпяването не само буди съмнение. То дава ясен отговор на всички, които се чудят как е възможно този самоотвержен кмет да има толкова дела, вече две присъди, съдебно заседание веднага след втория тур, заплаха до няколко месеца да влезе в затвора? Не се чудете, помислете.

 

Прочетете още веднъж неговия отчет за уж успешен мандат. Няма нито дума за новата сграда на болницата и за жалкото състояние на сегашната болница, в която и лекари и пациенти са така притеснени. Няма дума за нов ямболски театър, ямболци обичат театъра, но трябва а се задоволят само със сегашното неремонтирано читалище. Няма нищо сериозно за благоустрояването кварталите извън центъра. Нито дума за Ямбол като регионален център, за отговорността му за целия регион, за нужната му лидерска и издърпваща позиция. Е, няма нито дума дори за затлачената река Тунджа – това изключително богатство на Ямбол, което така си тече като в някое западнало село. Няма нито дума и за стимулиране на бизнеса в Ямбол, за подкрепа на ямболските фирми, за защита на малките семейни фирми, магазини и работилници. Нищо. Все едно всичко това са някакви дреболии и без значение за „възраждането” на неговия Ямбол.

 

Алтернативата: Срещу този отчет-програма стои наистина сериозната управленска програма на Мариета Сивкова. Тя бе публикувана многократно през последния месец. Там има 5 основни приоритета и 22 големи конкретни проекта, изпълними и полезни за повечето хора в града, за всички квартали, за цялостната му инфраструктура. Моля ви, сравнете, разликата е очевидна.

 

Гласувайте на 30 октомври. Има смисъл! За всички нас, за доброто бъдеще на Ямбол!

 

 Делник, 28.X.2011

Пресцентър на Мариета Сивкова, кандидат за кмет на Ямбол, издигната от БСП

 

----------------------------------------------------

                                                    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Трима младежи са пострадали при инцидент с АТВ в землището на село Могила

Баловете в Ямбол стартират на 23 май

Малките хористи на Ямбол обраха овациите на фестивал във Варна!

ГОЛЕМИ ЧАСТИ ОТ ЯМБОЛ И СЛИВЕН ЩЕ СА БЕЗ ВОДА ДНЕС


Най-коментирани новини

Почитаме светите равноапостоли Константин и Елена

Нощ на музеите в Ямбол на 19 май, събота

„Вяра“ на Никола Вапцаров за зрелостниците, за седмокласниците - преразказ върху откъс от роман на Нушич

Жълт код за валежи за областите Сливен и Ямбол


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ