Обратно към категорията

Хаджи Тошко Йорданов: „Изкушавал съм се от политиката, но това, което правя е по-интересно!”

   

ТОШКО+ интервю и пълен запис
Прекрасни и запомнящи се са срещите, организирани от читалище „Зора” в Ямбол. Колоритни и всепризнати като професионалисти и таланти са гостите по инициативата „Читалището и неговите хора".
Хаджи Тошко Йорданов, главен сценарист на най-успешното телевизионно шоу – „Шоуто на Слави”, бе посрещнат от приятели и близки с много обич. Поднесе им - интересни спомени и настоящи случки в екипа на Трифонов.
Много развълнувани сред публиката бяха и родителите на сценариста – Янка и Данчо Йорданови. Преди всичко той поднесе благодарността си именно към тях за всичко, което са му дали през годините в Ямбол, по време на учението му в София – в Националната гимназия за древни езици и куртура, после в студентските перипетии и до сега.
Тук бяха и настоящите участници в театрално студио „Палечко” – в историята на школата едно от имената е именно на Тошко Йорданов. Ръководител на формацията тогава е великолепната София Карастоянова, сега – сред организаторите на интересните срещи в „Зора”.
В онези години, една от „каките” в „Палечко”, която е помагала на Тошко да навлезе с първи стъпки на театралната сцена, е била Нина Божилова – сега собственик на сладкарници „Виена стил”. Именно тя бе водещ на колоритната вечер в читалището.
Съгласно традицията, утвърдена вече в инциативата на читалището, Тошко Йорданов получи Грамота - „Човек на „Зора”, а сред думите в паметната книга от сценариста беше благодарността за духовното начало, която той е получил в Ямбол и без която той днес нямаше да бъде това, което е – един от най-успешните шоу-сценаристи в България.



За слушателите и читателите на 999 хаджи Тошко Йорданов даде специално интервю. В прикачения файл освен него, можете да чуете и пълен запис на вълнуващата и интересна среща със сценариста.

§§§

Акценти:
„Прекрасно се чувствам в Ямбол, макар че трудно намирам време да си идвам тук – работа, семейство…
В Шоуто на Слави, няма умора, ние сме приятели и ти знаеш - когато работят приятели, работата е много приятна и няма умора. Забавляваме се постаянно! Много е приятно да се работи в екипа!
Слави е готин, истински пич във всичко. Може да се разчита на него. Каже ли че ще стане нещо, то става. Той живее за Шоуто и е абсолютен работохолик…


Аз все пак от време на време успявам да „се изключа”… С жена ми Деляна и сина ми Сибин – там се спасявам.
Научавам много нови неща за света от сина си. Той ме учи на жаргони, на интернет-култура и благодарение на него навлизам в това, в което поради възрастови причини не съм имал възможност да навляза. Аз го образовам за важните неща – кое е важното в живота, кое е важното в историята, откъде тръгва цивилизацията в Европа – от римската и гръцката култура и християнската религия. Затова още в 4 клас той четеше Старогръцки митове и легенди. Така че синът ми е много, много наясно с тези неща. Той е все още 8 клас, има интерес към езиците и интернет, но като реши да прави своя избор, няма да го спра, какъвто и да е той.

За Ямбол си спомням прекрасните лета, събирахме се една тумба хора, беше ни приятно да ходим и да си приказваме и сме се смели много. Ама много!


Сега виждам, че младите хора ги няма. Преди време на големи тълпи се събираха на Капчука, пред театъра… Сега виждам само възрастни хора, без деца.. Няма го младежкият дух. Градът е прекрасен, но състоянието на икономиката тук е причина за опустяването му. Проблемът е в национален мащаб. Така е, защото всеки един млад човек малко да отиде навън и вижда едно подредено общество, в което само трябва да работи добре, за останалото има кой да се грижи. А тук се бори, ежедневно се бори с проблеми, които трябва да ги реши примерно общината... Ако решиш да правиш нещо, трябва да подкупиш поне 10 души и после, когато го направиш, пак зависиш от тях….


Изкушавал съм се от политиката, но това, което правя е по-интересно. А и в редакционната колегия поднасяме онова, което мислим. В момента хората имат една гледна точка – сатана като едно време – по „Генералната линия на Партията”. В Часът на редколегията в Шоуто на Слави се опитваме да дадем на хората няколко гледни точки и те да си избират. Защото само тогава има избор. Не е достатъчно само да псуваш пред телевизора и да ходиш на работа…

Ямбол е страхотен град, хората от Ямбол са особена порода и се надушваме. В Шоуто има още няколко души от Ямбол.


Хората трябва да се опитват да си изградят собствено мнение. Да не се поддават на внушения, да се опитат да намерят поне три гледни точки и тогава да преценят, кое е важното. Тогава именно ще са свободни.”



ЕКИП 999



























Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#16 реалист 10.12.2016 12:38

Кой ще му каже , че екскурзия до Ерусалим със самолет не го прави хаджия. Или незнае или си надува ниското самочувствие.

 

 

#15 АБВ 27.04.2016 19:51

За този нещастен гном,подвластен на комплексите си,готов да ги избие с цената на всичко най-долнопробно, няма ли най-сетне да се намери начин да престане да се перчи от екрана с наглата си селска мутра


#14 Малкия Дявол 28.03.2012 15:32

Гошо може и да краде, амопоне се вижда нещо да се прави за тоя град. Вижте ги в Сливен, каквото и да си говорим след Лечков града загива, занемарен и скоро ще са по-зле и от нас. А някога сливналии бяха напред с матряла

 

 

#13 понката 28.03.2012 14:49

крадлив крадлив ама махна 20 блок . крадлив ама прави цялостен ремонт на парка. другите кметове преди нето и те сигурно са крали ама никаква не я свършиха. Тоз може да краде ама се вижда насреща свършено.


#12 ... 25.03.2012 09:09

Аз отдавна съм му дал име. Тошко ако иска може да го ползва за предаването - Гошко КРАД ООД

 

 

#11 КГБ 24.03.2012 23:36

карикатура...


#10 :D :D 24.03.2012 19:11

Добра идея :) Давайте предложения за име на предаването :-)

 

 

#9 Петър 24.03.2012 18:46

Тошито е готиняк. Щрака му пипето и не им цепи басма на крадливите политици. Само му заръчвам да направи предаване при Слави за нашия крадлив кмет. Толкова е крадлив кмета ни че му забравих вече колко дела има заведени срещу него.


#8 Martin 24.03.2012 14:35

Леле, чак и на Тошко ли взеха да завиждат...егати държавата

 

 

#7 taka e 24.03.2012 14:22

Тук Недялко най-точно го описа...абе накратко комплексар. http://www.radio999bg.com/video/video2.php?id=104


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!