Обратно към категорията

БИЗНЕС ВИЗИТА НА ЯМБОЛСКА ДЕЛЕГАЦИЯ В ЛЮЛЕБУРГАЗ, ТУРЦИЯ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ

   

БИЗНЕС ВИЗИТА НА ЯМБОЛСКА ДЕЛЕГАЦИЯ В ЛЮЛЕБУРГАЗ, ТУРЦИЯ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ

В периода  23-24 април 2012, делегация от 40 български търговци, индустриалци, предприемачи от различни браншове, представители на медии и неправителствени организации от град Ямбол и региона, осъществиха бизнес визита в Люлебургаз, Турция по Европейския Проект „ ЕВРОМАРКЕТ- шанс за индустриалци и търговци”, реализиран по програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция, в партньорство между Ямболска търговско промишлена палата и LIAD – сдружение на търговци и производители от гр. Люлебургаз - Турция.

В програмата  на бизнес визитата бяха включени няколко събития и теми - семинарна част свързана с теми като Общия Европейски Пазар, законодателство за износ и внос на стоки в България и Турция, стандарти за качество и маркировка на стоките, баркодове. 

Проектът „ ЕВРОМАРКЕТ- шанс за индустриалци и търговци” е в своята напреднала фаза на изпълнение. През месец Юни 2012 година предстои заключителна мащабна конференция в Люлебургаз, на която участие отново ше вземе българска делегация от ямболски индустриални, селскостопански производители, търговци и журналисти. На конференцията ще бъдат представени и резултатите от мащабното информационното социологическо изследване, което бе проведено на територията на Ямбол, България и Люлебургаз, Турция за определяне на състоянието на индустрията в трансграничния регион и за възможностите за засилване обмена на стоки между малките и средни предприятия в региона.

На разположение на целевите групи по проекта вече е на разположение работещия и активно зареждан с актуална информация сайт на проекта, където може да бъде намерена разнообразна полезна информация за производители и търговци от трансграничния регион на България и Турция:http://www.yambiz.com/eumarket/

След обмяната на взаимополезна обща и персонална двустранна бизнес информация в офисите на турските домакини, ямболските бизнесмени и журналисти осъществиха конкретни срещи по интереси за поставяне на основите на полезни партньорства в различни браншове.

Посетено беше производствено предприятие на турски собственик предприемач, произвеждащ тъкани за Германия, Италия и Китай, предприятие за производство на работно, защитно и фирмено облекло и предпазни средства осигуряващи безопасни и здравословни условия на труд, обменена бе и взаимополезна информация с редакцията на местния най-влиятелен вестник, с гръмкото име "Лицето на деня". През първия ден на посещението ямболската бизнес делегация беше гост и на Празника на детето, приет за официален празник в Турция по предлрожение на основателя й Кемал Ататюрк. В цяла Турция празника се отбелязва с всенародни тържества посветени на децата и е неработен ден. Българската делегация имаше възможността да присъства на празника в Люлебургаз, където деца от различни турски градаве взеха участие, представяйки многообразните си таланти.
По време на визитата бяха посетени също световно известната фирма за спално бельо „ZORLUTEKS  с търговски комплекс и търговска марка TACH” и още няколко търговските комплекси и търговски центрове.

Това информационно съобщение е подготвено с помощта на Европейския съюз  чрез Програма за трансгранично сътрудничество ИПП България – Турция. Съдържанието на съобщението  е изцяло отговорност на „Ямболската-Търговско Промишлена Палата „ и по никакъв начин не отразява възгледите на Европейския съюз и Управляващия орган на Програмата

 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!