Обратно към категорията

ОД на МВР – Ямбол стартира кампания по пътна безопасност

   

ОД на МВР – Ямбол стартира кампания по пътна безопасностТя ще премине под надслов „Заедно за сигурността на пътя” и е насочена към всички участници в движението /пешеходци, велосипедисти, пътници и водачи на МПС и ППС/.  Основната цел е информираността и повишаване вниманието на всички участници в движението за спазване правилата и прилагане  на модели за безопасно поведение. Кампанията се реализира и в контекста на  десетилетието за активни действия по безопасност на движението по пътищата 2011 – 2020 година, стартирало на 11 май 2011 г. под егидата на ООН.
    Инициативите в Ямбол стартират на 10.05.2012 г. от 12,30 часа на четири възлови кръстовища в града /до “Биков мост”, ул. “Раковски” и ул.”Преслав”, ул.”Търговска” и ул.”Гр.Игнатиев”, ул. “Г.Дражев” и “Цар Ив. Александър”. Съвместни екипи от полицейски служители и седмокласници от школата “За моята безопасност” при ОУ “Димчо Дебелянов” ще извършват рутинни проверки и ще следят за спазването на правилата за безопасност на движението. Школниците ще разпространяват диплянка “Заедно за сигурността на пътя”, призовавайки жителите и гостите на града: “Да не бъдем безразлични! Да бъдем толерантни на пътя!”.
    В рамките на кампанията полицейски служители ще провеждат открити срещи с учениците от начален курс на обучение и с възрастните жители на областта, посещавайки училищата и пенсионерските клубове. По достъпен начин малки и големи ще бъдат информирани за състоянието на пътнотранспортния травматизъм по райони, ще бъдат обсъждани различни рискови ситуации и ще се припомнят основните правила за безопасно поведение. В детските градини и училищата ще бъдат предоставени дискове с песнички по темата.
    И тъй като безопасността на движението е споделена отговорност, всички граждани ще могат да напишат своите послания по темата върху материали, предоставени от школниците. Всички послания ще се обединят в едно общо ОБРЪЩЕНИЕ  КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ В ДВИЖЕНИЕТО -  “Заедно да гарантираме сигурността  на пътя”.  Обръщението ще остане отворено и желаещите да подкрепят инициативата могат да изпратят своето послание на адрес: гр. Ямбол, ул. “Преслав” № 40  до Татяна Павлова или на ел. поща: odmvr_yambol@abv.bg . На 13 октомври, когато е Европейският ден за пътна безопасност, обръщението ще бъде изложено пред обществеността в Ямбол, а по-късно и в останалите населени места на областта. 


09.05.2012 г.
Регионален говорител на МВР: Татяна Павлова










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!