Обратно към категорията

Със завършването на АМ „Тракия” ще бъде изпълнена 40-годишна мечта на българина

   

Със завършването на АМ „Тракия” ще бъде изпълнена 40-годишна мечта на българинапълен запис + фоторепортаж

„Догодина с пускането на автомагистрала „Тракия” ще изпълним една 40-годишна мечта на българина да пътува бързо, комфортно и безпроблемно до морето.” Това съобщи на работна среща с медиите днес в Ямбол инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”. На нея беше обсъден напредъкът по проект „Доизграждане на АМ „Тракия”, Лотове 2, 3 и 4”, финансиран от Кохезионния фонд на ЕС и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007 – 2013 г.

В момента се изпълнява Лот 4, който е най-сложен и най-дълъг – почти 50 км , уточни  инж. Цвета Тимева, директор на дирекция „Изпълнение на проекти по Оперативна програма „Транспорт” и Кохезионния фонд” в АПИ. С неговото завършване ще имаме 360 км магистрала по протежението на коридор № 8 на територията на нашата страна, добави инж. Тимева.
Строителството на Лот 4 се изпълнява от Сдружение „Тракия 4” ДЗЗД за 209 646 720 лв. В нашия участък има 31 пътни съоръжения – 3 пътни възела, 3 моста, 1 жп надлез и 216 малки съоръжения, каза представителят на строителя на Лот 4 инж. Боряна Долапчиева, ръководител на екипа за Управление на проекти в ПСТ Холдинг. По изисквания на еколозите бяха изградени оградни мрежи за опазване на дребните животни и на птиците. В момента работим по Лот 4.2, който е около 34 км и благодарение на добрите атмосферни условия напредваме с добри темпове. В момента 331 човека работят на обекта, добави инж. Долапчиева.

Инж. Лазаров очерта най-големите инфраструктурни проекти, които ще бъдат започнати през 2013 г. с финансиране по Оперативна програма „Транспорт” и ще бъдат довършени до края на 2014 г. Сред най-важните са автомагистрала „Марица”, която е разделена на два лота и се очаква те да бъдат завършени през август 2013 г. и автомагистрала „Струма” – по два от лотовете се работи, а за Лот 2 „Дупница – Благоевград” ще бъде избран изпълнител в средата на следващия месец.

Автомагистрала „Хемус” ще се изгражда реално през следващия програмен период, но сега се работи по един изключително натоварен участък до пътния възел при с. Яна. След неговото довършване ще се изкара транзитното движението от Горни и Долни Богров, където сега много често стават пътно-транспортни инциденти. „Реално ще подобрим живота на хората, защото сега трафика през тези населени места е около 20-25 хил. превозни средства на денонощие”, обясни инж. Лазаров. Той подчерта, че приоритетен е и първият участък от АМ „Калотина – София”, за да се оправи вратата ни към Европа.

 

Още подробности по темата чуйте в прикачения файл с пълен запис на подчертаното от инж. Лазар Лазаров по време на работната среща в Ямбол и в отговорите на въпроси от журналисти, зададени по време на инспекцията на ЛОТ 4 от АМ Тракия.

 

Фоторепортажи на РАДИО 999 и на Величко Димитров, кореспондент на БТА и фоторепортер на в-к "Делник".





Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#5 е-хе 29.11.2012 11:13

гледайте го бе сложил лачени обувки, дълъг шлифер, вратовръзка и се прави че мери асфалт, смешник, прави си солови пиарски акции


#4 колю 29.11.2012 07:59

Най после след много демагогия на няколко правителства Бойко направи магистралите. Защо казвам демагогия ли? По добре да има нещо налице в случая магистрали отколкото да хвърлят в очите на пенсионерите и бюджетните служители по 20 лева. Тези двайсет лева нямаше да направят българина богат и нови пътища нямаше да има.

 

 

#3 образ безподобен 29.11.2012 07:38

Петров, хубаво е да запазиш ентусиазма си и след 3-4 години, когато започнат ремонтите. С твоите пари. Явно много неща не знаеш за магистралата, щом всичко друго за теб е "ала бала".


#2 Петров 29.11.2012 06:56

Важното е че хората свършиха много работа и магистралата е факт. Другото е ала бала.

 

 

#1 образ безподобен 29.11.2012 06:49

А пребройте колко паплач се влачи подире му на Лазаров, докато той се прави, че мери дебелината на асфалта и приказва колко са велики. Толкова велики, че мечти сбъдват. Всичките тези, дето слушкат и пишат даже нещо, са взели заплати и командировки за този ден. Обяснете ми ползата от него, освен че определено е медийна пушилка. Досущ в унисон на изявите на ББ. Ако някой може да ми каже кво пишат онези от първата снимка на третия ред, например...


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!