Обратно към категорията

Фрапиращ случай на агресия в ямболско училище

   

Фрапиращ случай на агресия в ямболско училище

Маскирани четвъртокласници бият своя съученичка. Шамарите са само началото. Следват ритници в корема. И жертвата, и агресорите са четвъртокласници. А мястото на действието - ямболското училище „Христо Смиренски”.
„Имало е ритници и побоища и така нататък”, разказва Мария Желязкова, родител.
Тормозът в училище бил системен. Това ни разказва Мириям - момичето, снимало побоя. Направила го, за да докаже на родители и учители каква е атмосферата в училище.
 
„Вчера ме заплашваха, че ще ме пребият заради клипчето”, обяснява Мириям.
 
„Започнаха обаждания от съучениците й в класа. Може би 20 пъти й звъняха, за да я заплашват, че на следващия ден на училище ще бъде пребита от бой”, разказва майката -Дида Енева.
 
Родителите потърсили съдействие и от класната ръководителка, и от директора. Мерки обаче не били взети. Според преподавателите клипчето показвало не агресия, а само по-груба игра.
 
„Сега правим от мухата слон. Просто занимаваме и общественост, и губим енергията на мен и на обществото със съвсем незначителни неща. Да, случило се е, играли са, позволили са си малка волност”, коментира Таня Йовчева, класен ръководител.
 
Директорът обяснява, че мерки не са взети, защото сигналът не бил подаден в писмен вид.
 
„Нямало е такова насилие, каквото искат да го представят. Просто искат медийна изява. Аз мога ли в цялото училище да знам къде какво става?”, попита директорът Димитър Бояджиев.
 
Ще има ли наказани - остава неясно. Единственото, за което ръководството на училището е категорично е, че мерки взимат, само когато сигнал за нередност се подаде в писмен вид.

Източник: NOVA 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#4 Stoianova 24.04.2017 05:28

Това не е първия случай проверете и в СУ "СВ.Климент Охридски " по време на час какво става.

 

 

#3 иван 23.04.2017 06:36

Едно време такива уроди директно ги изключваха от училище, но сега, за да запазим заплатките на една-две учителки,никого не изключваме. Тая учителка,която обясняваше,че нищо кой знае какво не се е случило, дали ако я бият нея по главата, ще й се наместят моралните ценности,а?


#2 мария 23.04.2017 06:17

Училището на името на нежния поет Смирненски е изцяло циганизирано, както и други в Ямбол. За един неграмотен ром се бият няколко училища,предлагат телефони, че и по 100-200 лева. естествено е ,като няма безнаказаност, да има и насилие.

 

 

#1 симона 23.04.2017 06:15

Нали всяка бройка им носи по 1,600 лева, ще мълчат и директорът и, и даскалицата.Урунгелите, които удряха в главата момичето са 4-ма, 4 по 1,600, как е?В това училище жработят само пенсионерки със съмнително образование. Вземат си чантичките и много им дреме кой е ял бой в главата,заплатата нали тече!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!