Обратно към категорията

Обходен път “Юг” Ямбол няма да бъде ремонтиран

   

Обходен път “Юг” Ямбол няма да бъде ремонтиран  

"Уважаеми представители на медиите,

Служебното правителство даде отговор, от който става ясно, че строителството на Обходен път на Ямбол- юг няма да се случи скоро.

През м. март 2017 г. отправих питане към АПИ относно  изграждане на Обходен път на Ямбол- юг. От отговор става ясно, че за обектът има единствено одобрен Подробен устройствен план. Няма отчуждителен акт , не е актуализиран техническият проект за обекта и не се предвиждат средства за това през 2017 г. Няма да има и средства за строителство. Става ясно, че  Обходен път на Ямбол- юг е бил част от проект „ Транзитни пътища V“, който е бил финансиран с държавно гарантиран заем от Европейската инвестиционна банка и е приключил в края на 2016 г. , но парите не са стигнали за ямболския Обходен път –юг.

 

Предното правителство не е работило за изграждането на пътя. Не са настоявали за това нито областен управител, нито кмет, нито директор на ОПУ и общински съветник Галин Костов . Иначе щеше да има някакъв резултат.  Напротив, бяхме лъгани през годините – и гражданите, и бизнеса, че нещо се прави.  Ако някой  истински се беше застъпил, ако беше лобирал и настоявал – кмет, депутат, областен управител, може би нещо щеше да се случи.  Липсата на авторитет и желание за работа водят до този резултат. Лъжи и пак лъжи.

 

Обходен път на Ямбол – юг би решил голям проблем на града ни.

 

Нови депутати, нов парламент, ново правителство – задачата е стара и очаква решение!

 

Препращам Ви отговора до мен от АПИ."

  

 
Инж. Мариета Сивкова
Общински съветник в
Общински съвет Ямбол









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#6 запозната 24.04.2017 08:12

До колкото знам през 2010-2012 г. нещата около този проект се бяха раздвижили. Защо ли. Може би някой работеше. След това абсолютно нищо. Да са ни живи и здрави управниците. Честито!

 

 

#5 hiram abif 23.04.2017 16:56

ne znam za Sivkova,no Slavov e siva mishka.a kolkoto do iadeneto ne beshe li sirene,za kufteta ne sam 4uval.


#4 monstakill 23.04.2017 16:54

SLAVOV ,ti si vinoven za ogromnite dupki navsiakyde.horta si ubiha kolite ,dokato tebe te voziat v slujebnata i nie grajdanite ti plashtame masrafa.jalka mishka

 

 

#3 Ямболлия 23.04.2017 16:02

Пак госпожа Сивкова си прави ПР с доста наболял проблем. Бих и отговорил с фразата "А га ядахти кифтета, ни рива".


#2 ЙУХ 23.04.2017 15:28

Интересното е , че входящият номер на писмото е от 28.03.3017, а малко преди тва неизвестни благодетели ремонтираха един от скапаните участъци на този път.Някой инженер май е останал без комисионна.

 

 

#1 Запознат 23.04.2017 13:47

Много по-лесно бих убедил себе си в благородните подбуди на госпожата ако беше публикувала подобни писма от 2013 и 2014 година. Тогава когато действително влязоха обекти в „Транзитни пътища V”. Тогава когато се предлагаха обекти за програмният период 2014-2020. Когато имахме трима депутата от управляващата коалиция ( БСП-ДПС)– единият зам.председател на парламентарна група. Двама министри уж от Ямбол-сега депутати( единият вече от ДПС). И областен управител-вече преференциално избран депутат.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!