Обратно към категорията

От 1 май в Старозагорска област здравеопазването може да бъде платено

   

От 1 май в Старозагорска област здравеопазването може да бъде платеноПочти всички болници в област Стара Загора може да прекратят приема на пациенти по здравна каса след първи май. Причина е поредното орязване на бюджета за лечебните заведения в региона, което поставя здравните заведения в региона в патова ситуация.

На фона на 8-процентното увеличение на парите за здраве в национален мащаб, бюджетите на болниците в Старозагорска област се свиват с 4 процента, в сравнение с 2016 г. Ако Здравната каса ще дава по 77 лв. за лечението на пациент в Пловдив, за лечението на същия пациент в Старозагорско са отредени 31 лв.
Болничните заведения в областта обслужват над 320 000 души. В кардиологичното отделение на една от болниците в Стара Загора се чудят по какви критерии касата разпределя парите и как ще извършват дейността си.

За общинската болница в Чирпан поредното свиване с 4% може и да е последно, опасява се управителят доктор Неделчо Тотев.

Заради създалата се ситуация, ръководствата на четирите общински, три частни болници и други лечебни заведения написаха писмо до Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Те предупреждават, че с новите бюджети може да стане така, че Старозагорско да остане само със спешна помощ.

btv.bg









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!