Обратно към категорията

ВАС отмени минималната работна заплата от 460 лв.

   

ВАС отмени минималната работна заплата от 460 лв.Магистратите от Върховния административен съд /ВАС/ отмениха постановлението на Министерския съвет, с което бе определена минималната работна заплата за 2017 г. в размер на 460 лева. Това се посочва в решение на съда.

Делото беше образувано по жалба на четири работодателски организации, които смятат, че е нарушена законовата процедура, защото постановлението е прието от МС без предварителното обсъждане на проекта.
Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред петчленен състав.

Припомняме, преди два дни индустриалците обявиха, че заетостта расте, безработицата спада, но състоянието на човешките ни ресурси е критично.

В жалбата на четири работодателски организации бяха изложени аргументи за нарушаване на законовата процедура. Постановлението, прието от МС, е станало без предварителното обсъждане на проекта (в предвидените нормативни срокове) с представителните работодателски организации, припомни БНТ.

ВАС отмени минималната работна заплата от 460 лв.Междувременно министрите от третия кабинет "Борисов" одобриха минималната работна заплата да се увеличава с по 50 лева на година.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 bivsh atakist 17.05.2017 14:26

това е БОКОЛАНДИЯ


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!