Обратно към категорията

Засилен контрол в „Синята зона“ на Ямбол

   

Засилен контрол в „Синята зона“ на ЯмболВъв връзка със зачестилите преференциални паркирания в „Синята зона“ на превозни средства, ползващи карти за паркиране на хора с трайни увреждания и злоупотребите при паркирането с тези карти, Общинско предприятие „Платени зони за паркиране“ започва засилен контрол по изпълнение на приетата на 28.01.2016г. Наредба №1 за опазване на обществения ред и поддържане на приветлив вид на община Ямбол.

Съгласно чл.14. /1/ от Наредбата, не подлежат на таксуване превозни средства, които към момента при и по време на паркирането пряко, непосредствено, лично, индивидуално и конкретно обслужват хора с увреждания, при престой и паркиране до 3 часа, на специално обозначените със съответния пътен знак места, на всички отворени за обществено ползване паркинги на територията на община Ямбол.

След третия час е необходимо да се заплати паркирането в съответната зона за платено паркиране или да се освободи. В противен случай МПС ще бъде блокирано с техническо средство тип „скоба“. Таксата за освобождаването на „скобата“ е 20 /двадесет/ лева.


Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Петко 21.05.2017 10:49

А служителите от синята зона, като паркират в "синята зона", плащат ли си левчето за "синя зона"? Нали и те паркират и заемат паркомясто?!

 

 

#1 Страхил 20.05.2017 01:07

Служителите от т.н. синя зона, на основание на чия заповед са освободени от задължителното използване на предпазни колани /Чл. 172. (1) (Нова - ДВ, бр. 26/82 г.)/? Кой е този високопоставен общински, или държавен служител, който си е позволил да даде такова разпореждане?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!