Обратно към категорията

„Ислямска държава“ пое отговорност за терористичното нападение в Манчестър. Идентифицираха първата жертва...

   

„Ислямска държава“ пое отговорност за терористичното нападение в Манчестър. Идентифицираха първата жертва...

полицията знае самоличността на атентатора, но не съобщава подробности
„Ислямска държава“ пое отговорност за терористичното нападение в Манчестър, съобщи иракският интернет портал „Ахбар Ирак“, цитиран от ТАСС.

Броят на убитите при снощния атентат в Манчестър достигна 22, сред тях има деца, съобщи британската полиция, цитирана от Ройтерс и Франс прес. Най-малко 59 души са ранени.
 
Нападението било извършено от мъж, който детонирал взривно устройство, което носел със себе си, в края на концерта на американската певица Ариана Гранде на стадион „Манчестър Арена“.
„На този етап смятаме, че нападението снощи е било извършено от един човек„, заяви началникът на градската полиция Иън Хопкинс. „На първо място трябва да установим дали той е действал сам или е бил част от мрежа“, добавил той. Хопкинс потвърди, че нападателят е загинал при експлозията.
 
„Смятаме, че атентаторът е носел самоделно взривно устройство, което е детонирал, причинявайки това зверство“, посочи полицейският началник.

Междувременно Британският премиер Тереза Мей заяви, че полицията и службите за сигурност знаят самоличността на атентатора самоубиец, който се взриви снощи в края на концерт в Манчестър и уби 22 души, много от тях деца, предадоха Ройтерс и Франс прес.
За момента властите не са готови да обявят името на нападателя, каза Мей пред официалната си резиденция на "Даунинг стрийт" 10. Тя добави, че атентаторът е извършил нападението сам, но още не е ясно дали е получил помощ за подготвянето му. 
 
Идентифицираха и първата жертва на атаката в Манчестър - 16-годишната Джорджина Кайандер, информира "Дейли мейл". Неин близък приятел разказва пред "Evening Standard", че тя е починала в болницата, а майка й била неотлъчно до болничното й легло. 
 
Ден преди концерта момичето развълнувано написало в Twitter: "Толкова се вълнувам, че ще те видя утре!". 
 
 
Източници: Нова, БТА














Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 дора 24.05.2017 05:51

Измет която не трябва да се допуска в Европа


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!