Обратно към категорията

Групата "Да защитим Ямбол от кмета" сигнализира прокуратурата

   

Групата Групата

Сигнал за проверка до Главния прокурор  на РБ Сотир Цацаров и до Окръжния прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев във връзка с предложения за капиталови разходи, включени в предстоящата сесия на Общинския съвет в Ямбол, изпрати Инициативният комитет "Да защитим Ямбол от кмета на града". Сигналът е адресиран поименно и до всички съветници в Общински съвет Ямбол. Ето пълния текст: 
На 26.05.2017 г. е насрочено заседание  на ОбС Ямбол. В дневния ред на заседанието фигурират Предложение относно промяна на бюджета на община Ямбол за 2017г и Предложение относно продажба на общински имоти по ЗОС .
До тук нищо лошо. Лошото е, че в „ Предложението относно промяна на бюджета на община Ямбол за 2017г“ се предлага на общинските съветници да гласуват обекти и други капиталови разходи, КОИТО ВЕЧЕ СА ФАКТ!!!
ТАКИВА СА:
предлага се за заличаване „Проектиране на обект „Благоустрояване на УПИ I кв.80 по ПУП ПРЗ на гр.Ямбол / градинката до читалище „Съгласие“/ на стойност 7 500 лв, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ТОЧНО ТАЗИ ГРАДИНКА УСИЛЕНО  СЕ ИЗГРАЖДА?! ЯВНО БЕЗ ПРОЕКТ- ЩОМ ОТПАДА!!! ОТРЕЖДАНЕТО НА САМОТО УПИ I СПОРЕД ДЕЙСТВАЩИЯ ПУП-ПРЗ ЗА ЦГЧ (ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА ЧАСТ) Е ИЗЦЯЛО ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ, А ВМЕСТО ТОВА СЕ ИЗСИПВАТ КАМИОНИ С ЧАКЪЛИ!!!- разполагаме със снимков материал от СМР;
предлага се изграждане на беседка между улица „Русе“ и к-с „Васил Левски“ бл.1 на стойност 4 600 лв – ПРЕДЛАГА СЕ – А ТАМ ВЕЧЕ УСИЛЕНО СЕ РАБОТИ!!! - разполагаме със снимков материал от СМР;
предлага се изграждане на Градински хидрант в зелените площи между улица „Русе“ и к-с „Васил Левски“ бл.1 на стойност 1 750 лв – ПРЕДЛАГА СЕ – А ТАМ В МОМЕНТА СЕ БЛАГОУСТРОЯВА И НАЙ-ВЕРОЯТНО И ХИДРАНТА Е ИЗГРАДЕН – ЗАЩОТО АКО НЕ СЕГА, ТО ПОСЛЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ УНИЩОЖАВА ПОСТРОЕНОТО ЗА ДА СЕ ИЗГРАДИ!!!
Това, което сочим по горе е честа практика и то трябва да бъде прекратено!
На сесията си от 15.03.2017 г ОбС Ямбол прие следното решение:
ПО ТОЧКА ПЪРВА - Предложение относно отмяна на Решение № ХV-1/29.12.2016г. на ОбС Ямбол, в частта за определяне размера на таксата битови отпадъци за 2017г.
 
ВНОСИТЕЛ: Г. Славов
 
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
РЕШИ:
 
На основание чл. 21, ал. 2 във връзка с чл. 21, ал. 1, т. 24, във връзка с т.7 на чл.21, ал.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с чл. 66, ал. 3 от Закона за местните данъци и такси:
Отменя Решение по т.1 от Протокол № ХV от редовно заседание на Общински съвет - Ямбол, проведено на 29.12.2016 г., в частта за определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2017 г.
 
ОТМЕНЯ, НО И ДОСЕГА НЕ СА ГО ОТРАЗИЛИ КАТО ПРОМЯНА В БЮДЖЕТА НА ОБЩИНАТА ЗА 2017 (става въпрос за стотици хиляди, а може и над милион да е?). НЯМА ГО И НА ТАЗИ СЕСИЯ!
 
Относно другата точка за Предложение относно продажба на общински имоти по ЗОС:
 
На заседанието на комисията по “ОБЩИНСКО ИМУЩЕСТВО И КОНТРОЛ НА ДРУЖЕСТВА С ОБЩИНСКО УЧАСТИЕ, И НА СДЕЛКИТЕ С ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ”, на която присъстваха граждани и представители на медиите, явно не беше предоставена информация на общинските съветници относно предлаганите имоти за продажба?! Дори когато ги попитаха(тези от ГЕРБ – другите си признаха, че нямат и искат да получат информация) какви са тези имоти, къде се намират, каква друга информация имат за тях и защо ги няма налични на сайта на общината в раздела ГИС (Географска информационна система) те отклониха въпросите с мотива, че им пречим да работят и ... с техните гласове решението бе прието – БЕЗ ИНФОРМАЦИЯ??? ТА ТОВА Е ВОДЕЩАТА КОМИСИЯ – ПО ОБЩИНСКО ИМУЩЕСТВО – И СЛЕД КАТО Е ГЛАСУВАНО В КОМИСИЯТА, ТО ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И В ОбС?! И ЗА ТОВА ТЕЗИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ПОЛУЧАВАТ И ЗАПЛАТА?! И ИМ СЕ ВОДИ ПО КТ И ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ?!
ЕЙ ТАКА СЕ РАЗПРОДАВАТ ИМОТИТЕ НИ!
СЪЩИТЕ ТЕЗИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НЕ ПОИСКАХА ДА ПОЛУЧАТ И ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ С ИЗПРАТЕНО ПИСМО ОТ СЕКРЕТАРЯ НА НАП СОФИЯ, ОТНОСНО ИСКАНЕ ДО КМЕТА НА ЯМБОЛ ЗА ДРУГ ИМОТ ВКЛЮЧЕН ЗА ПРОДАЖБА В ТАЗИ ТОЧКА – ИМОТ, КОЙТО АКТИВНО СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ ГРАЖДАНИТЕ НА ЯМБОЛ – ТЪЙ НАРЕЧЕНИЯ „ПАРИЧЕН САЛОН“ на НАП-ЯМБОЛ?! А ДАЛИ ТОВА ПИСМО НЕ Е УКРИТО ОТ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ И КОЙ ГО Е УКРИЛ ОТ ТЯХ???
ИЛИ ИНАЧЕ КАЗАНО – ГЛАСУВАНЕ МУ Е МАЙКАТА?!
Остава отворен и въпроса до колко е ЗАКОННО ДА СЕ ПРАВЯТ ТРАНСФЕРИ ОТ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ КЪМ ОД на МВР ЯМБОЛ – БЕЗ ДОГОВОР И БЕЗ ОСНОВАНИЕ – ГЛАСУВАНИТЕ ДО МОМЕНТА ЗА 2017 СА 20 000 лв. СЪЩО ТОЛКОВА СА И ПРЕВЕДЕНИТЕ ЗА 2016??? КАКВО Е ОСНОВАНИЕТО? - НЯМАШЕ ЛИ ЗАБРАНА ОТ МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ЗА ОТКАЗ ОТ ТАКИВА ФИНАНСИРАНИЯ??? ТОВА СА НАШИ ПУБЛИЧНИ СРЕДСТВА И ОБЩИНАТА НЕ МОЖЕ ДА Е НИТО СПОНСОР, НИТО ДАРИТЕЛ!!!
Причината да изпратим този сигнал и до всички общински съветници е за да са информирани и ако някой от тях гласува на предстоящата сесия сочените в сигнала нарушения, то той да си понесе отговорността и предвидените в законите на РБ наказания!"
Сигналът за проверката е подписан от Борислав Пехливанов, Каньо Канев, Александър Петров, Иван Кърцъков, Станимир Иванов, Недко Попов, Красимир Стойчев и Жул Рафаел Калдерон, и изпратен до ямболски и национални медии. 











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#3 8 27.05.2017 08:30

Те и съветниците от ГЕРБ нищо не знаят, нали се вижда че са безличници и фигуранти, пешки на кмета, подбирани с конкурс по..... каквото си избереш, но не и интелигентност


#2 bivsh atakist 26.05.2017 04:07

кмета се е превърнал в едноличен феодал.много малко са общинските съветници,които не са зависими по някакъв начин от него.партиината пренадлежност е без значение.

 

 

#1 bivsh atakist 26.05.2017 04:04

така работят комисиите в общинския съвет.ако не си от герб,никой не ти казва нищо.материалите се дават на предния ден,а обяснения никой не ти дава.ако не си от ГЕРБ си просто фигурант ,който никой не зачита.просто няма смисъл да ходиш да те унижават.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!