Обратно към категорията

ОБХВАТЪТ НА СИНЯТА ЗОНА В ЯМБОЛ СЕ УВЕЛИЧАВА ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА

   

ОБХВАТА НА СИНЯТА ЗОНА В ЯМБОЛ СЕ УВЕЛИЧАВА ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА

 

Общинските съветници на Ямбол не само не приеха предложението на Мариета Сивкова, Катя Георгиева и Павел Додов за ограничаване на обхвата на Синята зона, а дори стана ясно, че общината ще я увеличава с трети етап до края на годината.

Предложението беше да се намали обхвата, като се гласува платеното паркиране в т. нар. втори етап на Синята зона да отпадне и да остане само първия етап, който е в най-централната част и обхваща предимно паркинги около институции, докато вторият етап включва повече места за паркиране около жилищни площи.

Съветниците Стефан Бакърджиев, Иван Йорданов, Галин Костов защитиха това, че Синята зона е полезна, според тях, ако вторият етап на Синята зона отпадне, местата ще бъдат отново заети от автомобили, които не искат да плащат.

Според тях сега тези паркинги са заети на 85-90 %, което е меко казано невярно, защото това се случва само в събота и неделя, когато няма платено паркиране.

Като един от вносителите Павел Додов зададе въпроса за кого е полезна тази Синя зона и доколко е доходоносна.

Кметът Георги Славов заяви, че ефектът на Синята зона като приходи ще се усети едва след като бъде въведен и третият етап, за да могат тези, които паркират извън зоната, да са отдалечени поне на 12 минути от центъра и тогава ще стане безсмислено да се опитват да си спестяват левчето за паркинг, търсейки място близо до платената зона за паркиране.

Според неговото становище до края на 2017 г. в Ямбол ще се въведе и третият етап на Синята зона,както е гласувана първоначално от Общинския съвет, ще се въведе и втори паяк и двата ще работят по 12 часа на ден, включително събота и неделя, а очакваните приходи са към 640 000 лв.

Проверка на в-к Неделник на новопостроения паркинг на мястото на бившия Френски център на ул. „Браила” показа, че има само 20 коли при над 52 паркоместа,  като една част паркират там по принуда, защото са на живеещи в блоковете, а има и паркоместа от втория етап на Синята зона, които изобщо не се ползват.

Явно общината обаче иска да разшири още Синята зона, за да принуди хората да паркират срещу заплащане или съвсем да опразни центъра от автомобили.

 















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#12 Страхил 29.05.2017 10:33

Град с традиции в колоезденето, но без метър велосипедна алея, кусура му и "синя зона".

 

 

#11 Петров 29.05.2017 06:20

А като тръгнеш по институции чакаш, чакаш, чакаш и току виж единия час изтекъл и... 40лв. Как да предвидиш колко време ще те мотаят?


#10 Иван 29.05.2017 06:15

че те с паяка вдигат и извън синя зона за измислените "пречещи на останалите участници в движението"

 

 

#9 потърпевш 29.05.2017 06:10

Ако става дума за левче за деня, предполагам, че всеки ще си го плати. Но тъй като не всички можем да живеем в центъра и да не ни се налага да ползваме автомобил как да платя 9 лв. на ден, докато съм на работа, след като заплатите в Ямбол са твърде мизерни. Градският транспорт е под всякаква критика. Моля за обяснение как един работещ /все още за Ямбол/ може да си позволи да паркира. Разбирам, че живеещите по центъра и те трябва да паркират, но това не е начина. Нас от кварталите кучета ни яли


#8 Христов 28.05.2017 19:48

.Направете целия град син. Даже на тротоарите ударете една боя. Срам ме е от вас, срам!

 

 

#7 хаах 28.05.2017 15:53

ти да не си шофьор на паяка бе, а? много си наясно


#6 До Тодоров 28.05.2017 08:50

Синята е от 8'00 до 18'00. Паяка работи само извън зоната, в зоната се слагат скоби. Та....къде живееш в центъра , че да паркираш за 15 мин. "гратисен период"? И кога там ти е вдигал паяк колата , че чак и щети имаш? Аман от тролове!!!

 

 

#5 Цветан Дойчев 28.05.2017 07:32

БОКЛУЦИ направете целия Ямбол синя зона!


#4 Диян 28.05.2017 07:23

НЕДОСЕГАЕМИТЕ 4!!!

 

 

#3 Стоян 28.05.2017 05:06

Няма ли кой да му насини задника на алчният кмет?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!