radio 999

Вече няма да ходим в КАТ при покупка на кола


16/06/17 14:34:11коментари:1Вече няма да ходим в КАТ при покупка на колаКрай на пренасянето на документи между институциите при купуването на кола.

До 2-3 седмици трябва заработи система, която ще позволи на гражданите само с лична карта при нотариус да си вземат готов талон за колата от КАТ.
На практика властите искат да направят така, че след сделка, нотариусите да подават цялата информация към КАТ. Срокът това да се случи е 2-3 седмици.
Днес  в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов свика работна среща с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации, на която бяха обсъдени мерките за намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите.

Облекчението ще е по-скоро за купуване на коли, които са вече регистрирани в България. Сега при продажба на кола между двама души, старият и новият удостоверяват смяната на собствеността и после се ходи в КАТ с наръч документи, за да се вземе нов талон. С промените това отпада.
Предвижда се вече по служебен път документите да отиват в КАТ и другите институции, а шофьорът да взима директно готов талон. Готви се и връзка между всички регистри на отделните институции – промяна, което ще става постепенно. Заложено е и да се предоставя служебно свидетелство за съдимост, но по-скоро при постъпване на работа в администрацията, а не толкова за частните фирми.

Коментари


aleksandar | 16/06/17 22:13:04


v germaniq ako reshish da si kupish kola prosto se vadi edin dokument ot mobile.de podpisvase ot dvete strani i veche e prefarlena sled tova sledva cuang shtele demek da si registrirash kolata no ne minavash pregledi i takiva gluposti registrirva se za akolo 2min nomera ti go pechata na mqsto po jelanie na klienta za 5min slagash go i karash ma nali balgariq e s vekove nazade i gladni za pari ...Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ДЕЛНИК: Симеон Димитров бил за пример в Спортното училище, учителите му не могат да повярват, че е стрелял по таксиметровия шофьор

Син Дядо Коледа краси центъра на Ямбол

Оставиха в ареста Симеон Д. и Костадин С., които едва не убиха таксиметров шофьор край Ямбол!

Коледни бонуси: Полицаите ще получат по 480 лева


Най-коментирани новини

ОТ "ПУБЛИКУВАЙ С 999": "НОВАТА БОЛНИЦА - СТАРИТЕ БОКЛУЦИ"

26 ямболски общински съветници гласуваха ЗА изтеглянето на дълг от 20 млн. лева

Син Дядо Коледа краси центъра на Ямбол

Оставиха в ареста Симеон Д. и Костадин С., които едва не убиха таксиметров шофьор край Ямбол!


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ