Обратно към категорията

ГЪРЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ДЕБНАТ ЗА НЕЛЕГАЛЕН ВНОС НА ГОРИВА ОТ БЪЛГАРИ И МАКЕДОНЦИ

   

ГЪРЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ДЕБНАТ ЗА НЕЛЕГАЛЕН ВНОС НА ГОРИВА ОТ БЪЛГАРИ И МАКЕДОНЦИПродължават масовите проверки за нелегален внос на горива в български и македонски автомобили, които влизат в Гърция. Полицията в Гърция масово отклонява колите за обстойна инспекция, съобщават българи и македонци, попаднали на прицела на тези проверки. Въпреки това трафикът през граничните пунктове с Гърция е нормален, подчертават от гранична полиция.
Гръцките власти съобщиха в неделя, че преустановяват 100-процентовите проверки на всички автомобили за внос на нелегално гориво от България и Македония, тъй като се бяха образували огромни опашки в съботния ден.

Но по най-нова информация проверките са започнали отново, макар и не на всички влизащи в южната ни съседка коли. Поводът е отново хванати българи, пренасящи бидони с гориво в автомобилите си.
Те са обвинени в нелегален трафик на акцизна стока и им е наложена много висока глоба. Същевременно се конфискуват и автомобилите, съобщава кореспондентът на БНР в Атина.

Същите проверки се извършват на всички гранични пунктове. Поради високата цена на горивото в Гърция, практика е дори гърците да пътуват до България, за да заредят по-евтино, а често се запасяват и с гориво в бидони.

Проверките са следствие от официално писмо на гръцката федерация на собствениците на бензиностанции до финансовото министерство. В искането се настоява за спешни мерки за прекратяване на нелегалния внос на горива от съседни страни.
В писмото се посочва, че това явление води до "загуби за хазната".









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!