Обратно към категорията

С благодарност към близките на 46-годишна жена от Ямбол, разрешили донорство

   

С благодарност към близките на 46-годишна жена от Ямбол, разрешили донорство

Спешни екипи от Ямбол и лекарски специализиран екип от Сливен са действали "по часовник", за спасяването на човешки живот в София, научи радио 999!

- актуализирана с информация и от читатели


Във Военномедицинска академия е била извършена чернодробна трансплантация, съобщиха от лечебното заведение. Животът на 56-годишен мъж, в крайна фаза на чернодробно заболяване, е бил спасен, благодарение на взето решение от страна на близките на починала снощи 46-годишна жена от Ямбол. Те са дали своето съгласие за донорство и веднага са били задействани специализирани екипи за осъществяване на всички процедури по осигуряването бързата доставка на животоспасяващия орган.

Два спешни екипа от Ямбол и лекарски екип от МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен, специализиран за обработка на донор и доставяне на здрав орган за трансплантация, са изпълнили в първия етап всички процедури "по часовник", научи радио 999.

От Военномедицинска академия днес бе разпространено съобщението за успешната операция и специалната благодарност към всички, участвали в трудната мисия.
На първо място в информацията обаче пише:
"Колективът на ВМА изказва своята изключителна благодарност към близките на донора, които въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията, благодарение на която ще бъде спасен човешки живот!".


Това е шестата трансплантация на черен дроб, направена във ВМА от началото на годината.

 

По-късно днес получихме още информация за случая и специалните благодарности и от МБАЛ "Св.Пантелеймон" Ямбол:

"Близките на 46 годишна жена дадоха разрешение да бъдат дарени органи за нуждаещи се и да бъдат спасени човешки животи.

Необратимата мозъчна смърт беше установена в МБАЛ „Св.Пантелеймон“ – Ямбол“ АД, а трансплантационни екипи от ВМА и Университетска болница-Лозенец направиха трансплантацията на черен дроб и се очакват трансплантации на бъбреци при пациенти в крайна фаза на чернодробна и бъбречна недостатъчност.

Екипите на  МБАЛ „Св.Пантелеймон“ – Ямбол“ АД изказват искрена благодарност и съпричастност на близките за това решение в труден за тях момент!"

 
Галина Йорданова


------------------------
Добавена информация от читатели във ФБ-публикацията на новината: тук

 

Минка Чолакова

Своя скромен, но навременен принос дадоха и екипите на Специализираната болница за активно лечение по Кардиология Ямбол!Поклон пред скъпата саможертва, която дадоха близките на починалата жена, за да живеят чрез нейните органи други хора!

И имам въпрос-защо Областна многопрофилна болница не може да извърши Ехокардиография, а се прибягна до СБАЛ по КАРДИОЛОГИЯ? Пациентката бе "транспортирана" с болничното легло, бутано от санитарите по двора на болницата до СБАЛК- ВСЕ ПАК СМЕ 21- ви век?!Нямат кардиолог или не смеят да ползват ехокардиографа/ който със сигурност зная, че имат/Надявам се въпросите ми да достигнат до Министъра на здравеопазването!

 

Elena Miteva

 

Д-р Манчев, завеждащ ОАИЛ-Ямбол е положил огромен труд и дни наред почти денонощна работа,за да се осъществи всичко това! Трудно решение на близките, но и много добри специалисти-ВСИЧКИ участвали! Адмирации и Бог да е с Вас!!!

 



















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#5 до частен кардиолог 15.07.2017 19:28

Медицината е човечност,драги,полагал си хипократова клетва.Хората умират точно,защото ВИЕ смятате,че е скъпо удоволствие.Медицината е борба за живота на всеки,а не УДОВОЛСТВИЕ,заради такива,като теб доста хора си отидоха от този свят,защото за всичко е ПАРИ


#4 частен кардиолог 15.07.2017 09:50

Частните кардиолози нямат нищо общо с Областната болница и нямат намерение да имат,колкото за доброволност може да се говори когато горенаписалият го сам да дава доброволни дежурства.Медицината е скъпо удоволствие,хора със средновековно мислене.скъпо...Иначе няма кардиолог в Областната болница с лиценз за ЕхоКг-има определени изисквания за това.

 

 

#3 вло 15.07.2017 09:06

За капиталистите, в случая, за съжаление май здравни работници най-ванжа е ПЕЧАЛБАТА. Здравето е само средство да бъде постигната.Инае нямало кардиолози в обществената болница, а пълно с частни кардиологични кабинети. по един ден дежурство доброволно да даваха щеше да има. АМА ПЕЧАЛБА...


#2 ell 14.07.2017 07:14

Поклон пред паметта на тази жена! С огромно уважение към близките, взели изключително трудно , но изключително човечно решение! Има и такива хора!

 

 

#1 знаещ 13.07.2017 11:49

Чолакова забрави ли от коя ясла хляб ядеше.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!