Обратно към категорията

Ямболският Административен съд (най-после!!!) реши в полза на гражданите на Ямбол: Синята зона е незаконна!

   

Ямболският Адмистративен съд (най-после!!!) реши в полза на гражданите на Ямбол: Синята зона е неазаконна!Синята зона в Ямбол е незаконосъобразна, реши АС Ямбол

Административен съд-Ямбол определи като незаконосъобразна разпоредбата, касаеща събирането на такси в "Синя зона" Ямбол и глобите спрямо неплатилите за паркиране в нейния обхват и спрямо собствениците на репатрираните с "паяка" автомобили.
(Вижте пълния текст на решението по-долу).

Очакваме от Община Ямбол да информират дали в периода, в който ОбС-Ямбол реши ще обжалва или не решението на АС Ямбол на втора инстанция, ще се събират такси и съответно глоби по разпоредбата? Ще пълзи ли по улиците на Ямбол и т.нар "паяк" в този период?

Очакваме да бъде свикан Общински съвет Ямбол и съветниците да обсъдят и гласуват по съвест дали да бъде обжалвано решението на АС Ямбол или не.
Подчертаваме, че въпросът за Синята зона е изпълнен с много гражданско напрежение и недоволство сред гражданите на Ямбол. А всички те, общинските НИ съветници, сме ги изпратили там, в местния ни парламент, именно заради това - да представят нашите гласове, на ямболлии, по всички въпроси, свързани с Ямбол.

Очакваме в прав текст да се обяви как ще се овъзмездят всички ямболлии, които са платили глоби по разпоредбата за Синята зона в града, ако Общински съвет Ямбол реши да не се обжалва определението на АС Ямбол или съответно ВАС потвърди това определение? Наясно сме, че пари няма да се връщат, но според закона, съветниците могат (трябва!) да намерят друг начин за такова овъзмездяване.
И като подвъпрос:
Ако се избере начин, какъвто и да е той, за овъзмездяване на глобените граждани, за тази дейност ще са необходими средства. От къде ще се вземат те?
Защото парите, прибрани от глоби, както вече не веднъж е уточнявано, са вложени за закупуване на необходимости за обслужване на Синята зона. И вероятно по-резонната формулировка на подвъпроса ни е - от КОГО ще се вземат средствата, необходими за "какъвто си изберат" начин на овъзмездяване на глобените граждани?
Защото ще е нередно, да не кажем супер цинично, ако за овъзмездяването на глобените ямболлии (и не само), средствата се вземат от всички данъкоплатци! Всички ние, нямаме НИКАКВА вина за незаконосъобразни и/или некомпетентни действия от страна на... КОГО?
Нека преките виновници за това да платят от собствените си заплати, за неправомерните си "експертни" съвети, гласуване, действия, бездействие и т.н.

Така е редно! Дори и да не го изисква законът, го изисква моралът!

Та... очакваме. Отговори и действия, уважаеми НАШИ избранници!
Имате 14 дни. Или малко повече.

пп. Припомняме, че Върховният административен съд отмени вече две решения на Административен съд-Ямбол, взети СРЕЩУ интересите на гражданите, подкрепени с хиляди наши подписи.
Предполагаме, че точно това е повлияло на АС Ямбол, та вече безпристрастно да погледне към поредния казус и да започне ДА ВИЖДА незаконосъобразните действия, т.е. нарушенията, направени от общинските ни съветници спрямо нас, ямболлии.

----------------------

Ето го и решението:

АС ЯМБОЛ

Р   Е    Ш    И:

ОТМЕНЯ като незаконосъобразна разпоредбата на чл. 45 от Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цените на услугите на територията на Община Ямбол, приета с решение по т. 3 от ХІV заседание на Общински съвет – Ямбол, проведено на 29.11.2016 г., в сила от 01.01.2017 г. 
ОСЪЖДА Общински съвет – Ямбол да заплати на Окръжна прокуратура – Ямбол направените по делото разноски в размер на 20 /двадесет/ лв.
Решението подлежи на касационно обжалване пред ВАС в 14-дневен срок от съобщаването му на страните по реда на чл. 138 АПК.


























Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#10 аз 24.07.2017 16:16

само едно не мога да разбера след като са незаконни защо работят още

 

 

#9 Запознат 22.07.2017 11:41

Да паркираш в дупки и по разбири улици и да си плащаш за това,сега и се оказа незаконно че са ни взимали парите.


#8 мален 22.07.2017 05:44

Вече и в Сливен ще има синя зона!

 

 

#7 ell 21.07.2017 09:36

Безпристрастен български съдия е оксиморон.


#6 Бла бла 20.07.2017 08:11

Проблемът в синята зона на Ямбол е, че НЕ се използва. Самият кмет беше казал, не му пука, важното е да има той къде да паркира като отива на работа. Живея до църквата и откакто я има тази измислена и нефункционална "синя" зона, ние, живущите наоколо, няма къде да си паркираме колите. Защото на никой не му се плаща да я използва и всички масово си паркират колите пред нашите блокове. А в зоната - има няма 5 коли.

 

 

#5 си 19.07.2017 13:39

Някой направил ли е сметка колко пари се събират за месец от синята зона и какви са разходите за заплати на контрольори , полицаи ,шофьори и друфги които работят за синята зона. И дали има някаква печалба за общината или целта е да се създат работни места на разни търтеи и разбира се да има мъка и жега за клетия ямболия. Малко му е на съгражданина , че може да умре от топлинен удар докато прекоси Раковски или се разходи около Безистена , но трябва и да плаща , че е паркирал.


#4 Екзекутор 19.07.2017 13:03

Всички ТЪРТЕИ (ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ И МИНИСТРИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ,НА ТЪЙ НАРЕЧЕНИЯТ БЕЗКРАЕН ПРЕХОД - НА БЕСИЛОТО !,KATO СЕ ВНИМАВА ДА НЕ СЕ ИЗМЪКНЕ НЯКОЙ ОТ ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ,ОСОБЕНО ИВАН КОСТОВ,"ХУБАВОТО "НАДЕ,СОЛОМОН ПАСИ,АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ,МИХАИЛ НЕДЕЛЧЕВ,ДЕТОНАТОРА-БАКЪРДЖИЕВ,УСМИХНАТИЯ СОФИЯНСКИ, ЗАСПАЛИЯТ В ЗИМЕН СЪН-ЦАЦАРОВ И ВСИЧКИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ВИНОВНИЦИ ЗА ДНЕШНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДАНИ!!! ВСИЧКИ ВИНОВНИ НА КОЛА НА ПОЗОРА(ПРИ ИЗАОРА),КАТО ПРОКАЖЕНИ, А НЕ ДА ГИ ПОЛЗВАТ ЗА СЪВЕТНИЦИ ИЛИ ДА ИМ ТЪРСЯТ ТОПЛИ МЕСТЕНЦА,КАТО ПОСЛАНИЦИ! !! ПРОСТЕТЕ МИ,ЕТО ЧЕ ИЗПУСНАХ "ДРУЖИННАТА"ЕКАТЕРИНА МИХАЙЛОВА,ЗАСПАЛИЯТ ОЛЕГОФРЕН(ДВА МАНДАТА ПОСЛАНИК В АМЕРИКА) ФИЛИП ДИМИТРОВ,ПРАЗНОСЛОВНИЯТ ПРОФЕСОР МИХАИЛ НЕДЕЛЧЕВ-ВСИЧКИ ТЕ ОТНОВО ИМ Е ОСИГУРЕНА НАРОДНА ХРАНИЛКА!!! СРАМ,СРАМ И ПАК БЕЗКРАЕН СРАМ И ПОРЕДНА ПОДИГРАВКА С ТЪРПИМОСТТА НА ОБИКНОВЕНИЯТ ЧОВЕК, ЗАВРЯН В НЕЧОВЕШКА НИЩЕТА И МИЗЕРИЯ!!! А ВЧЕРА ОТБЕЛЯЗОХМЕ 180 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЕДИН ВЕЛИК БЪЛГАРИН,В ЧИЙТО ТЕФТЕРЧЕ Е ЗАПИСЪЛ "НАРОДЕ???..."

 

 

#3 Георги 19.07.2017 12:11

Така поне като отидеш да си вършиш някаква работа до центъра винаги има места за паркиране. В Сливен като няма синя зона да не е по-добре - няма свободно място никъде покрай общината. Скоро ходих - имам за 5 мин работа до общината, а обикалям 10мин докато намеря къде да спра. Ако няма синя зона, поне да направят паркингите зад общината и до пощата платени.


#2 Павел 18.07.2017 17:48

За срам станах че и с десен волан пари нямат паяк като хората да си вземат Герб мафия вън

 

 

#1 надежда 18.07.2017 16:35

предлагам общинския съвет да вземат решение и да гласуват в полза на гражданите на Ямбол:да върнат заплатите, който са получили като директори и като общински съветници и да ги дадат на глобените от синя зона или да ги дарят на някой дом


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!