Обратно към категорията

СИГНАЛ ОТ РОДИТЕЛ: СТРЕЛЯХА ПО 15-ГОДИШНИЯ МИ СИН В ЦЕНТЪРА НА ЯМБОЛ. 18-ГОДИШНИЯТ СТРЕЛЕЦ ЖИВЕЕ НА УЛ. "АКАЦИЯ", ПОД БОРОВЕЦ

   

Сигнал от родител: 18-годишен, живеещ на ул.

На редакционната поща на радио 999 получихме пореден сигнал от наш слушател. Той ни съобщи, че в петък /21-ви юли/, в центъра на Ямбол между Безистена и Джамията,  са произведени изстрели срещу неговия 15-годишен син и приятелите му с газово оръжие. По думите на бащата, пожелал да остане анонимен, стрелецът е 18-годишен, от Ямбол, живее на ул. "Акация". Стрелбата е по време на умишлено търсена конфронтация от страна на компанията на 18-годишния "стрелец" срещу група младежи, които са се разхождали в центъра на града.

Подробностите научаваме и от съдебно-медицинското удостоверение на нападнатото момче, също изпратено до 999.
По предварителни сведения, около 23.00 часа пострадалото момче и 5-6-ма негови приятели са се разхождали в центъра на Ямбол. 
Минавайки покрай едно от централните кафенета, те са видели двамата синове на мъж, с когото преди дни са имали конфликт.
Двамата синове и приятелите им също ги забелязват и тръгват след тях. Когато стигат до Безистена, едно от момчетата от компанията на двамата братя се бута в момче от компанията на пострадалото момче. Така възниква и конфликтът между двете групи. При свадата по-големият брат вади пистолет, с който удря 15-годишното момче по главата. Вследствие на удара момчето пада на земята, а останалите от компанията на нападателя му нанасят удари с ритници в областта на гърба. Малко след това се стреля по него с газовия пистолет, като единият изстрел е насочен към главата му. 
Пострадал е и 18-годишният стрелец.
Сблъсъкът е прекратен, благодарение на намесата на случайно минаващи хора, които разтървават младежите.
 
По думите на бащата на пострадалото 15-годишно момче, конфликтът не е случаен и има своя предистория. 
Ден по-рано синът му разхождал кучето си, преминавайки и по ул. "Акация". По неясни причини бащата на стрелеца му направил забележка и го заплашил с нож. 
Опит за помирение между двамата направил дядото на 18-годишното момче. 
За съжаление обаче останал неуспешен, защото синът му /бащата на стрелеца/ демонстративно след заплахите с нож ги допълнил и размахвайки газов пистолет.
Явно дни след това оръжието вече е в ръцете на 18-годишния младеж и се стига до инцидента. 
 
Към този момент случаят не е потвърден от полицията и липсва официална информация. 
Ако всичко това се окаже вярно, то предизвиква въпроса - нормално ли е в 21-ви век да се стреля, макар и с газово оръжие, в центъра на града или където и да е?
Държавата на мястото ли си е и какви са превантивните мерки, които се вземат от институциите, за да не се стига до такива инциденти?
 
Надяваме се, след предприети разследващи действия по случая да има наказан, защото иначе вероятността утре газовото оръжие да бъде заменено с огнестрелно с истински патрони, не е никак малка.
Трябва ли да има убити хора, за да се вземат мерки от страна на държавата, чрез които да се осигури спокойствието на обикновените граждани?
За политиците ни и висшите чиновници е ясно - тяхната сигурност е гарантирана и се обезпечава с пари от данъците ни, затова големият проблем с липсата на спокоен живот И за обикновените български граждани, не е важен за тях.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 ЕЛЕНА 24.07.2017 13:22

ТЕЗИ НАФУКАНИ ЦИГАНЯ ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ДА ГИ УЗАПТИМ !НЕ ЗНАМ С КАКВИ МЕРКИ АМА НЕ СЕ ТРАЯТ !ДО КОГА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЦАРИ ЦИГАНСКОТО ПРАВО?КЪДЕ Е БХК !ИЛИ САМО ЦИГАНИТР ЩЕ ЗАЩИТАВАТ ?!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!