Обратно към категорията

Акция на плажа: Разгониха жители на кв. „Победа“, Ямбол и Сливен от сянката под мост в Бургас

   

Акция на плажа: Разгониха жители на кв. „Победа“, Ямбол и Сливен от сянката под мост в Бургас

Георги Русинов
faragency.bg

Жители на бургаския кв. „Победа“ са били изгонени  от плажа под моста в Бургас. На редакционните телефони в „Черноморски фар“ са получли сигнал от жена от Пазарджик, която е станала свидетел на случката и дори потърпевша. По думите й полицията е дошла и започнала да гони плажуващите. Униформените полицаи й обяснили, че това е неохраняема зона. Жената също е била помолена да се премести, тъй като и тя се е намирала там. Според нея обаче тя не е нарушава обществения ред и е била запозната, че зоната под моста е неохраняема. "Аз знам, че водата е неохраняема зона, а не плажът, разумна съм и мога да преценя риска за себе си и детето си", каза туристката.

Веселин Василев, директор на Дирекция управление при кризи, обществен ред и сигурност(УКОРС)в Община Бургас потвърди че е имало много хора, които са нарушавали обществения ред и от Общинска полиция са откликнали по сигнал. Той е бил подаден от спасителите на плажа. Освен общинските полицаи в акцията са се включили служители и от Пето районно управление, както и Гранична полиция. Той уточни, че зоната под моста е неохраняема, а къпането и скачането от него са забранени. Глобата е от 100 до 2000 лева. Василев също потвърди, че на жената е било обяснено, че зоната е неохраняема и може да бъде глобена там. „Какво да правят спасителите по напред? Да си гледат охраняемата зона или да се занимават с неохраняемата? Ами ако някой се удави?“, коментира Василев.

Той допълни, че постоянно получават сигнали за хора, които нарушават разпорежданията, не били малко и актовете, които пишат. Често явление било и граждани на Сливен и Ямбол да се настаняват в района под моста и да го обръщат на бивак. Подобен бе случаят преди две седмици, когато територията на централния плаж в тази зона бе окупирана и превърната зона за пикник, точно от жители както на бургаския квартал Побeдa, така и на близки населени места предимно Камено, Айтос, Сливен и Ямбол.


Източник: faragency.bg












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!