Обратно към категорията

Сигнал и снимки от слушател: Водите на р. Тунджа в к-с "Златен Рог" миришат силно на химикали и се оцветиха в синьо!

   

Сигнал от слушател: Водите на р. Тунджа в к-с снимки и видео (актуализирана)

В продължение на подадения сигнал от слушател на радио 999, че водата на р. Тунджа е отровена, на редакционната ни поща получихме снимки от жителка на к-с "Златен Рог", пожелала да остане анонимна. На кадрите, направени от нея във вторник след 19.45 преди да се стъмни, се вижда, че срещу 41-ви блок в квартала, от тръбата за отпадни води, която излиза от канализацията, в река Тунджа се излива вода, която има странен син цвят и остра миризма на химикали.
„Не мога да ви опиша странната миризма на канала, в който вероятно безконтролно  се изливат химикали. Нека всеки сам прецени и си отговори, защо водата на реката може да е отровена. Едва ли е трудно да се провери кой ползва въпросната тръба, от която се изливат тези химикали! Все пак Тунджа не е помийна яма”, пише още тя.
Припомняме, че преди няколко дни собственик на домашни животни в с.Кукорево съобщи, че негови крави са умрели, след водопой на реката, а други са били спасени, благодарение на бързата намеса на ветеринарен лекар. Според симптоматиката лекарят също отчете, че става дума за силно отравяне.

Видео може да видите тук:
https://www.youtube.com/watch?v=pKGHPt_XRvY


Днес стана ясно, че Районна прокуратура – Ямбол се самосезира и постанови проверка, по повод разпространена  в медиите информация, в която се посочва, че на 13.08.2017г., след водопой в река Тунджа, са умрели животни, собственост на мъж от село Кукорево, обл.Ямбол.Проверката, която има срок за извършване от 30 дни, евъзложена за извършване на ОД на МВР – Ямбол, РИОСВ –Стара Загора, Басейнова дирекция –Пловдив, Регионална  ветеринарно-медицинска служба -  Ямбол и Областна дирекция по безопасност на храните – Ямбол.
Горепосочените институции трябва са съберат подробни сведения от страна на собственика на животните и други лица имащи отношения по случая и да установи има ли пострадали други животни, които са консумирали вода от р. Тунджа.  Ще бъде изследвана водата и ще бъде установено представлява ли тя опасност за живота и здравето на хората или животните. Ако се установи замърсяване,  то ще бъде установен и източника за него. Предстои да бъдат взети и проби, които да установят и точната причина за смъртта на животните.
След  извършване на горепосоченото и други действия в хода на проверката, наблюдаващият прокурор ще прецени има ли данни за извършено престъпление от ОБЩ ХАРАКТЕР.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#5 Страхил 19.08.2017 02:21

"Големият въпрос е ще има ли Ямбол пречиствателна станция? Ако ДА, КОГА? Ако НЕ, кой е виновен за заровените НАШИ пари, и ще понесе ли отговорността си за това свое действие, или бездействие?" Не, няма да има в близките няколко години. Отговорност никой няма да понесе.


#4 haram haram haram 18.08.2017 16:50

РЕАЛНОСТИ ОТ БОКОЛАНДИЯ

 

 

#3 48 18.08.2017 13:53

Големият въпрос е ще има ли Ямбол пречиствателна станция? Ако ДА, КОГА? Ако НЕ, кой е виновен за заровените НАШИ пари, и ще понесе ли отговорността си за това свое действие, или бездействие? Да не забравяме че проекта беше над 100 милиона. Къде е кмета да обясни, или по скоро трябва да обяснява на прокуратурата!


#2 111 18.08.2017 13:25

Компетентните органи да отидат до фирма Вени 97,не казвам че тази фирма трови водата и да усетят каква смрат има в региона!

 

 

#1 Страхил 17.08.2017 15:25

То е ясно, че тези, които си позволяват това са престъпници, но тези на които плащаме заплати да ни вярдят от тях, а нищо не правят, те какви са?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!